DPA-professionals-marketing-socialmediatips-blog
Kennis

4 socialmediatips om direct in de praktijk te brengen!

Kunnen jouw socialmediakanalen wel een extra boost gebruiken? De ontwikkelingen in dit gebied volgen elkaar razendsnel op en brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee. Heb je bijvoorbeeld al eens nagedacht over het inzetten van augmented reality filters? Met deze 4 tips kun je jouw marketingresultaten dit jaar nog verbeteren!

Tip 1: Go live!

Livestreamen op social media bestaat al een tijd. Ik zie echter dat veel bedrijven hier geen gebruik van durven te maken. Medewerkers willen vaak niet in beeld, vanwege persoonlijke reden of puur omdat ze cameraschuw zijn. Zorg er in dit geval voor dat je een klein mediateam opzet binnen je bedrijf dat live content creëert. Stel je medewerkers op de hoogte van de live video’s, want ook hiervoor heb je hun toestemming nodig.

Tip 2: Augmented Reality

Welk Disneyfiguur ben ik? En andere leuke, grappige, bijzondere filters verschijnen nu steeds meer op Instagram. Via Spark AR Studio, een augmented reality platform, kan je een filter creëren die past bij jouw bedrijf. Hier heb je wel wat technische kennis voor nodig. Denk aan een logo dat boven je hoofd zweeft, een welke baan past bij jou filter of iets anders creatiefs. Kijk naar de mogelijkheden van het creëren van AR filters op Instagram en ga alvast aan de slag. Lees de website goed door en houd rekening met alle voorwaarden die eraan verbonden zijn. Zo mag je in een filter niet meer dan één logo gebruiken. Is je filter af? Dan kan je hem testen op mobiel, downloaden en uploaden naar de Spark AR hub. Het kan 10 werkdagen duren tot Instagram toestemming geeft voor gebruik van jouw filter, dus wacht dit ook gerust af. Mocht hij niet goedgekeurd worden, lees dan de review note van de Spark AR hub goed door en pas je filter aan. Ik ben benieuwd wat je gaat creëren!

Tip 3: Hashtagstrategie

Wil je jouw merk duidelijker positioneren? Organiseer een brainstormsessie met je medewerkers, waarbij je nadenkt over hashtags die passen bij je bedrijf. Haal hieruit minimaal 1 en maximaal 3 hashtags die in een keer laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Gebruik deze voortaan consistent wanneer je foto’s plaatst om herkenning onder de doelgroep te creëren.

"Organiseer een brainstormsessie met je medewerkers, waarbij je nadenkt over hashtags die passen bij je bedrijf"

Tip 4: 10.000 volgers

Heb je een Instagramaccount, maar nog geen 10k volgers? Zorg er dan voor dat je dit zo snel mogelijk behaalt. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar vanaf dit aantal heb je de mogelijkheid om linkjes toe te voegen aan je story. Daardoor krijg je meer interactie met jouw website, webshop en/of YouTubekanaal. Zorg er dan voor dat jouw account niet op privé staat en dat je Instagram hebt gekoppeld aan een businessaccount. Daarmee krijg je meer inzicht in je data.

Heb je hulp nodig bij het maken van een AR filter, het behalen van 10k (of meer) volgers op Instagram of heb je een volledig nieuwe contentstrategie nodig? Bekijk onze opdrachtgeverspagina of neem contact op met Samentha en vraag naar de mogelijkheden.

Meer weten over onze marketeers?

Neem contact op met Onno