Pers

DPA rondt overname Fagro af

DPA heeft de op 18 augustus aangekondigde overname van Fagro, een adviesbureau voor finance & control specialisten, afgerond. De activiteiten van Fagro variëren van tijdelijke ondersteuning tot financieel management en directievoering, met name in Zuid- en Oost-Nederland. Fagro realiseerde in 2013 een winstgevende omzet van 20 miljoen euro en draagt in 2014 naar verwachting direct bij aan de winst per aandeel van DPA. De Fagro-directie blijft verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de onderneming binnen DPA.

Versterking marktpositie

DPA realiseert met deze acquisitie een aanzienlijke versterking van haar positie in de finance & control-markt en geeft verdere invulling aan de in 2011 ingezette groeistrategie. Fagro voegt nieuwe deskundigheid toe op het gebied van business control, accounting & reporting en corporate governance en verbreedt het klantenbestand met gerenommeerde opdrachtgevers. Een belangrijke component is de Fagro Academy, een centrum voor kennis- en persoonlijke ontwikkeling van finance professionals.

Uitstekende match

Volgens Eric Winter, Chief Executive Officer bij DPA, is dit in alle opzichten een uitstekende match. “We kunnen de professionals extra ontwikkelmogelijkheden bieden en de wederzijdse klanten ondersteunen met een nog breder dienstenpakket. Bovendien is onze toegevoegde waarde als partner in langetermijncontracten verder toegenomen.”
“We zijn erg blij dat we een partner hebben gevonden die de ambitie deelt om te groeien in de finance- & control-markt. Samen met DPA kan Fagro nog alerter inspelen op de vraag naar actuele specialistische kennis en kunde”, zegt Fagro-directeur Jos Paffen.