Pers

DPA plaatst 4,5 miljoen nieuwe aandelen bij bestaande en nieuwe aandeelhouders

DPA heeft de onderhandse plaatsing van 4,5 miljoen nieuwe gewone aandelen (“Aangeboden Aandelen”) tegen een vaste uitgifteprijs van 1,65 euro per aandeel afgerond. Op alle Aangeboden Aandelen zijn vandaag, 18 augustus 2014, inschrijvingen ontvangen en toegewezen. De emissie is ruimschoots overschreven. DPA bestuurder Eric Winter heeft tevens geparticipeerd in de onderhandse plaatsing voor een bedrag van 0,5 miljoen euro.

De overvraag in de emissie is gedeeltelijk opgevangen door de verkoop van 350.450 treasury shares en deels door verkoop van aandelen gehouden door DPA bestuurder Olav Berten. Na de transactie houdt hij nog een belang van 7,0 % in de onderneming.

De omvang van de emissie vertegenwoordigt 9,99 procent van het huidige uitstaande aandelenkapitaal. De opbrengst zal worden aangewend voor de financiering van de geplande overname van Fagro Holding B.V. (‘Fagro’). Fagro is een adviesbureau voor finance & control specialisten op hbo- en wo-niveau, met 168 professionals in vaste dienst.

Uitgifte, betaling en levering

Uitgifte, betaling en levering zullen plaatsvinden op 21 augustus 2014. DPA verwacht dat de Aangeboden Aandelen zullen worden toegelaten tot de notering en verhandeling aan Euronext Amsterdam en dat verhandeling zal aanvangen op 21 augustus 2014 om 09.00 uur (ISIN NL0009197771), onvoorziene omstandigheden voorbehouden. Er is en zal geen prospectus worden gepubliceerd in verband met de Emissie of de toelating tot de handel van de Aangeboden Aandelen op Euronext Amsterdam. SNS Securities is paying en settlement agent voor de Emissie.