Voorraadscan: inzicht en advies voor een efficiënte supply chain

Begin van het nieuwe jaar, hét moment om de voorraad in kaart te brengen. De voorraad is het hart van je bedrijf en vaak een groot deel van het vermogen. Belangrijk dus, om naar de opbouw ervan te kijken. Helaas leidde corona afgelopen jaren tot voorraadproblemen. De vraag en beschikbaarheid van materialen werd onvoorspelbaarder. Bedrijven moesten bestaande processen en procedures loslaten en er werd slechter geleverd door leveranciers aan klanten. Met behulp van een voorraadscan begin je 2022 met een schone lei en ga je weer op efficiënte wijze aan de slag.

  • In 3 werkdagen een compleet voorraadoverzicht
DPA-Professionals-werken-als-supply-chain-logistics-professional

Minder moeite, meer inzicht

Aangezien accountants in januari de waarde van de voorraad moeten bepalen, is nu het moment om de balans op te maken. Maar wie gaat het doen? Door drukte kom je er zelf niet aan toe en het is vaak onduidelijk wie de verantwoordelijkheid ervoor draagt. Commercie, inkoop, logistiek of misschien finance? Je hebt iemand nodig die snel en goedkoop een voorraadoverzicht maakt en je precies vertelt aan welke knoppen je moet draaien om de processen efficiënt te laten verlopen. Met de voorraadscan van DPA heb je binnen 3 werkdagen inzicht in de voorraad mét praktisch advies van supply chain experts.

Voordelen voorraadscan

Snel

Je hebt in slechts 3 werkdagen een compleet overzicht.

Prijs-kwaliteit

Aantrekkelijk geprijsd: €5000 per magazijn.* *afhankelijk van omvang en beschikbare data kan de prijs afwijken

Compleet

Een compleet voorraadoverzicht inclusief advies van een supply chain expert.

Waarom een voorraadscan?

Een voorraadscan uitbesteden is niet alleen nuttig omdat het je tijd scheelt, maar ook omdat een onafhankelijke, frisse blik soms meer inzicht biedt. Met de voorraadscan krijg je inzicht in en aanbevelingen voor de kwaliteit en kwantiteit van voorraden binnen je organisatie. We analyseren daarbij ook de prestaties naar klanten en door leveranciers. Een objectieve voorraadscan houdt je organisatie een spiegel voor. Is de kennis over voorraadmanagement voldoende aanwezig? Is het besturingssysteem van de voorraad goed ingericht, of zijn er beperkingen? Met de voorraadscan krijg je een ongekend diepe analyse. Een waardevol inzicht voor optimalisatie van de processen in je organisatie.

dpa supply chain voorraadscan specialist

Perfectie en snelheid

Een supply chain expert komt bij je langs om alle data te ontsluiten. Aanvullend neemt hij interviews af met verantwoordelijken binnen jouw organisatie. Op basis van data maakt hij vervolgens een overzichtelijk en gedetailleerd dashboard. De resultaten leveren een actieplan op voor voorraad en inkoop die de supply chain expert aan je presenteert.

Voorraadscan, hoe werkt het?

Interview

met onze supply chain expert.

Door middel van een interview leert de supply chain expert jouw bedrijf, zijn karakteristieken en producten kennen. Zo kijkt hij op de juiste manier naar de voorraad.

Datacollectie

Volledige telling, analyse en berekeningen.

Vervolgens gaat de supply chain expert aan de slag met datacollectie. Hij vergaart alle noodzakelijke data en voert daarmee op de achtergrond alle berekeningen en analyses uit. De scan werkt op basis van forecasttechnieken, modellen en algoritmes en berekent een set aan sturende voorraadparameters.

Presentatie

van het uiteindelijke dashboard.

Aan de hand van een overzichtelijk dashboard waarop ook alle detailinformatie zichtbaar is, presenteert de supply chain expert zijn bevindingen. Hij belicht daarbij alle kansen en risico’s en stelt verbeteracties voor.

Wij werken al samen met:

DPA-professionals-supply-chain-en-logistiek-werken-bij-Heineken
dpa-professionals-supply-chain-logistics-werken-bij-unilever
DPA-professionals-supply-chain-en-logistiek-werken-bij-Philips.png
DPA-professionals-supply-chain-en-logistiek-werken-bij-Nestle
DPA-Professionals-supply-chain-en-logistiek-professionals-werken-bij-Almhof
DPA-Professionals-supply-chain-en-logistiek-professionals-werken-bij-Mars
DPA-Professionals-supply-chain-en-logistiek-professionals-werken-bij-MSD
DPA professionals supply chain Mediq logo
Apotex logo

Meer informatie

Ontvang vrijblijvend meer informatie over de voorraadscan. Vul het contactformulier in of neem direct contact op met Onno. We laten je graag aan de hand van een demo dataset zien wat een voorraadscan je allemaal oplevert.

DPA-professionals-supply-chain-en-logistics-directeur-Onno-van-Capelleveen

Onno van Capelleveen

Directeur

Bel of WhatsApp: +31653475523