Zoekt u een ambitieuze jonge inkooptrainee?

Wilt u uw organisatie versterken met het beste inkooptalent? DPA helpt u graag om de nieuwe generatie inkopers in huis te halen en hen in 12 maanden tijd te ontwikkelen tot volwaardige inkoopprofessionals.

 • Werving van jong talent gematcht op vaardigheden en persoonlijkheid
dpa-professionals-inkoop-professional-overheid-inhuren

Ons inkooptraineeship programma

Wij zijn overtuigd van de kracht van jong talent binnen inkoopteams. Daarom hebben we voor opdrachtgevers een inkooptraineeship (jong talent programma) ontwikkeld. Dit programma koppelt ondernemende starters aan een passende werkomgeving. Het te volgen trainingsprogramma is toegespitst op hun individuele leer- en ontwikkelbehoeften.

De voordelen voor uw organisatie

 • Werving, instroom en doorstroom van jong inkooptalent
 • Selectie op basis van vaardigheden en een persoonlijkheid die aansluiten op uw organisatie
 • Een steile ontwikkelcurve door een intensief ontwikkeltraject
 • Grip op kosten door een vast uurtarief of vast maandbedrag
 • Geen risico doordat de trainee de eerste 12 maanden bij DPA is dienst is en overname niet verplicht is

Intensief jong talent programma

 • Selectie
  Jong talent beschikt nog niet over (veel) werkervaring en vakkennis. Selectie moet daarom vooral plaatsvinden op basis van vaardigheden en persoonlijkheid die passen bij uw organisatie en het inkoopvak. Met behulp van onze online tool (Talent Motivatie Analyse) selecteren we passende jonge trainees met persoonlijkheid en basisvaardigheden passend bij uw organisatie. Zij hebben daarnaast minimaal een afgeronde hbo-opleiding, aantoonbare affiniteit met uw sector en willen na afloop van het ontwikkeltraject graag bij u in vaste dienst treden.
 • Het ontwikkeltraject
  Opleiding en coaching gedurende 12 maanden
  De trainee doorloopt vakinhoudelijke trainingen (bijvoorbeeld de leergang InkoopPraktijk A bij onze partner InkoopAcademie) en ontwikkelt voor zover nog nodig zijn vaardigheden via onze DPA Academy. Voor trainees in de publieke sector organiseren wij daarnaast een opleiding Europees Aanbesteden. Vanuit DPA wordt de trainee intensief gecoacht door een van onze senior-adviseurs. We zetten een coach in die past bij het jong talent, uw organisatie en de sector. Samen met u bewaakt en bespreekt deze coach de ontwikkeling van het jonge talent, onder andere door periodiek het takenpakket en de voortgang te evalueren.
 • Detachering en overname
  Bij een match komt de trainee in dienst bij DPA en voor de eerste 12 maanden bij u gedetacheerd op basis van een detavast constructie, waarna u de trainee kosteloos kunt overnemen. U bent daartoe overigens niet verplicht. Bij indiensttreding geven we een ontwikkeladvies voor de volgende 24 maanden mee. Desgewenst kan de periode van 12 maanden worden aangepast.

Kosten van het traineeship programma

Als opdrachtgever heeft u de mogelijkheid om voor een vast uurtarief of een vast maandtarief te kiezen. Hierin zijn alle kosten voor selectie, inzet, ontwikkeling en begeleiding afgedekt. Overzichtelijk en voorspelbaar.

Uw inkoopkracht versterken met de talenten van morgen?

Met dit programma helpen wij opdrachtgevers en jonge inkooptalenten om hun langetermijnambities te realiseren. Wilt u uw inkoopkracht versterken met de nieuwe generatie jonge professionals? Neem contact met ons op!

Meer weten?