Corporaties aantoonbaar betrouwbare partner!

Publicatiedatum

6 april 2016

Business Unit

DPA B-Able

Dit artikel is eerder verschenen op MBIS.eu

Eén van de belangrijkste drijfveren voor woningcorporaties is het imago van een “aantoonbaar betrouwbare partner”. Hiervoor is het van groot belang om de veiligheid van hun informatiesystemen onder controle te hebben. Naast de bestuurlijke verantwoordelijkheid hiervoor, moet er uiteraard ook voldaan kunnen worden aan de relevante regel- en wetgeving, governance en compliancy bepalingen.Vanuit NetwIT hebben een aantal leden het initiatief genomen voor het opzetten van een eigen baseline voor informatiebeveiliging voor woningcorporaties (BIC), hierbij ondersteund door DPA B-Able.

De belangrijkste uitgangspunten van NetwIT bij het opzetten van dé baseline voor een adequate informatiebeveiliging waren

  • Specifiek en geoptimaliseerd voor woningcorporaties
  • Efficiënt hulpmiddel voor informatiebeveiligingBIC_logo.png
  • Vergelijkbare baseline (benchmarking)
  • Vermindering van auditlast

Met de actuele beveiligingsnorm ISO 27001/2:2013 als marktconforme basis, is deze met als uitgangspunt “rule-based” wanneer noodzakelijk en “principle-based” wanneer mogelijk, specifiek voor woningcorporaties opgezet. Hierdoor is de BIC een efficiënt hulpmiddel geworden voor het opzetten, vergelijken en verder verbeteren van de informatiebeveiliging.

Op 5 april jl. heeft NetwIT aan haar leden de BIC feestelijk gepresenteerd en inmiddels ondersteunt DPA B-Able de eerste woningcorporaties met het invoeren van de BIC.

In een oriënterend gesprek vertellen wij u graag wat de BIC voor uw corporatie kan betekenen. BIC Annocering

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *