DPA-Professionals-5-voordelen-detachering-werkgevers
Blog

De 5 belangrijkste voordelen van detachering voor werkgevers

Iedere organisatie heeft er wel eens mee te maken: hoge werkdruk op specialistische projecten, ziekte of verlof van een medewerker of moeilijk in te vullen vacatures. In die situaties is het belangrijk om flexibel op en af te schalen. Met detachering heeft een werkgever snel een vakbekwame professional in huis zonder dat men vastzit aan een langdurig contract. De 5 belangrijkste voordelen van het inhuren van een interim professional? Flexibiliteit, kwaliteit, snelheid, een korte inwerktijd én zekerheid.

Detachering betekent het inhuren van een interim professional via een detacheringsbureau. De interim professional is in loondienst bij het detacheringsbureau. Een organisatie kan vervolgens een professional met specifieke expertise via het detacheringsbureau inlenen. De belangrijkste voordelen van detachering zijn de flexibiliteit van de arbeidsvorm voor de inlenende organisatie, de hoogwaardige vakkennis van de professional en de snelheid waarmee de professional in de organisatie meedraait.

Voordeel 1. Flexibiliteit

Bij detachering zit een organisatie niet vast aan een langdurig contract met een werknemer. Daardoor voorkomt de inlenende organisatie hoge kosten wanneer er geen behoefte meer is aan ondersteuning. Ook wanneer een interim professional ziek is, hoeft de inlenende organisatie de professional niet door te betalen. Dit regelt het detacheringsbureau.

Voordeel 2. Kwaliteit

Interim professionals zijn hoogopgeleid. Een goed detacheringsbureau investeert veel in opleidingen, trainingen en persoonlijke ontwikkeling, waardoor de inlenende organisatie altijd een professional in dienst heeft met up-to-date vakkennis. Interim professionals zijn daarnaast gewend om snel te schakelen tussen opdrachten en bedrijven. Door deze ervaring ziet de professional sneller waar knel- en verbeterpunten liggen dan een werknemer die altijd voor hetzelfde bedrijf gewerkt heeft.

Voordeel 3. Snelheid

Het inhuren van een interim professional bespaart de inlenende organisatie veel tijd. Het intensieve proces van werving & selectie neemt het detacheringsbureau voor de organisatie uit handen. Door het grote netwerk dat een detacheringsbureau binnen alle specialisaties heeft, maakt een detacheringsbureau snel de juiste match met de inlenende organisatie. Daarnaast begeleidt een fieldmanager van het detacheringsbureau de professional ook tijdens de opdracht.

Voordeel 4. Korte inwerktijd

Een interim professional is snel ingewerkt, springt in allerlei situaties in en moet daarbij snel schakelen. Door die ervaring is men snel up & running bij een nieuwe opdracht. Interim professionals zijn dus direct inzetbaar op de werkvloer.

Voordeel 5. Zekerheid

Deze vier voordelen leiden tot één overkoepelend voordeel: zekerheid. Zekerheid van een vakbekwame professional die snel meedraait en waaraan de organisatie niet gebonden is als de behoefte verandert. Zo kan een organisatie snel op en afschalen met behoud van kwaliteit. Detachering biedt de zekerheid van flexibiliteit én kwaliteit. 

Spreken deze voordelen je aan en ben je direct op zoek naar een interim professional? Bekijk de oplossingen van DPA en neem vrijblijvend contact op, we denken graag mee over de beste invulling voor jouw bedrijf.