Trainingen bij DPA Academy

Train en ontwikkel jezelf

#trainingsaanbod #ontwikkelen #improvingyourperformance

whiteboard_lachende_vrouw.png

Trainingsaanbod

 • Agile Scrum Foundation
 • Assertiviteit
 • De eerste indruk telt... tijdens intakegesprekken
 • Effectief communiceren
 • Effectief schriftelijk communiceren
 • Energiemanagement
 • Lean six sigma yellow belt
 • Masterclass Harvard onderhandelen
 • Masterclass ziekteverzuim
 • On board at DPA!
 • Persoonlijke leiderschap
 • Presenteren vanuit zelfvertrouwen
 • Prince2
 • Salestraining: psychologie van de beïnvloeding
 • Selectie- en interviewtechnieken
 • Situationeel leiderschap II

Agile Scrum Foundation

3 dagdelen

Steeds meer organisaties gaan over op de Agile Scrum werkwijze. Werken volgens Agile Scrum zorgt niet alleen voor een grotere efficiëntie en betere producten. Het is daarnaast voor alle betrokkenen een prettige manier van samenwerken.

In deze training krijg je voldoende kennis van Agile Scrum om zelf toe te passen in een scrum team, maar ook om samen te werken met een scrumteam in het geval je er zelf geen deel van uit maakt.

De training wordt afgesloten met een examen dat leidt tot het internationaal erkende EXIN certificaat: Agile Scrum Foundation. Met dit certificaat kun je aantonen dat je beschikt over deze veel gevraagde kennis.

 

Assertiviteit

3 dagdelen

Assertiviteit gaat over jezelf positioneren. Over staan voor je boodschap, voor jezelf en voor je visie op hoe zaken beter geregeld kunnen worden bij bijvoorbeeld je opdrachtgever. Mét respect voor de ander en de werkrelatie. Wat heb jij nodig om assertief te kunnen zijn? En hoe zorg je dat je in bepaalde situaties een stevige boodschap naar de ander overbrengt?

In deze training ga je op zoek naar een manier om je assertiviteit en zelfvertrouwen te vergroten. Je komt op voor je belangen op een manier die bij je past, en ervaart zelf hoe kloppend het is om dit op een respectvolle manier te doen.

 

De eerste indruk telt… tijdens intakegesprekken

1 dagdeel

Deze succesvolle training maakt mensen bewust van hun (non)verbale gedrag tijdens een intakegesprek waardoor er een dynamisch gesprek ontstaat met potentiële opdrachtgevers.

Je krijgt vertrouwen en handvatten om de beste versie van jezelf te presenteren tijdens intakegesprekken.

Je wordt in deze training vooral bewust van je (non)verbale gedrag tijdens een intakegesprek. Door deze training vergroot jij je kans op deze opdracht. Je maakt het (persoonlijke) verschil en dat wordt steeds belangrijker!

 

Effectief Communiceren

2 dagdelen

In deze training krijg je praktische modellen en oefeningen aangereikt die je in de praktijk meteen helpen. De aanpak stemmen we af op jouw behoefte. Waarin wil je groeien? Op welke momenten wil je effectiever communiceren? Wat kan je verbeteren? Zo word je echt uitgedaagd om je communicatiestijl verder te ontwikkelen. Je krijgt toepasbare handvatten, traint je overtuigingsvaardigheden en ervaart direct effect.

 

Effectieve Schriftelijke Communicatie

2 dagdelen

Wat vind jij belangrijk aan een zakelijke tekst? Meestal wil je dat het in één oogopslag duidelijk is waar de tekst over gaat. Het is daarom belangrijk dat je teksten maakt die kort, krachtig, duidelijk en vriendelijk zijn.

Kost het schrijven van teksten je meer moeite dan je wil, besteed je tijd aan het ombouwen van zinnen, zodat je zeker weet dat het foutloos is of wil je checken of de wijze waarop je het nu doet goed is, of nog beter kan? Dan is deze korte training iets voor jou. De ervaring leert, dat er altijd wat te leren valt!

 

 

Energiemanagement

1 dagdeel

Is je werkdruk aan de hoge kant en ervaar je weleens stress? Je bent niet de enige! Veel, vooral jongere mensen worstelen met hun energie balans in een intensief leven met hoge prestatiedruk. Het is tijd voor verandering! Deze workshop is erop gericht energiemanagement in jouw leven toe te passen. Goed voor jezelf zorgen is je hoofdtaak: “first help yourself, then others”.

 

Ideation

2 dagdelen

Aan de hand van Ideation kun je tot meer oplossingen komen doordat je creativiteit groter wordt aan de hand van diverse tools. Dit kunnen ideeën zijn om een nieuwe business te starten, een nieuw product, nieuwe content of manieren om innovatieve manieren om je bestaande producten/ diensten te boosten. Het verschil met een brainstorm is dat een ideation workshop levendig is en er een facilitator is die tools in kan zetten om ideeën op gang te brengen.

 

Ik als ‘Performance Improvement’ Coach

2 dagdelen

Iedereen vindt het fijn om betekenisvol te kunnen zijn naar anderen. DPA benoemd het in haar missie naar haar professionals en haar opdrachtgevers: ‘improving your performance’! Wil jij leren hoe je jezelf stevig kunt positioneren als Performance Improvement Coach? Volg dan deze training met andere ambitieuze DPA professionals die het verschil willen maken.

Je ontdekt hoe je denkt en voelt als een coach. Je leert de juiste coachvragen te stellen en krachtig te interveniëren door spiegelen, provocatief coachen en zuivere feedback of kritiek te geven. Allemaal om je coachee op hartelijke wijze te stimuleren meer uit zichzelf te halen. Met het NLP coachmodel leer je dit in goede banen te leiden.

 

Improve your Business English

4 dagdelen

Wil jij je Business English naar een hoger niveau brengen waardoor je gemakkelijker kan schakelen tussen Nederlands en Engels? Wil je daarnaast je grammatica opfrissen of je juist beter uitdrukken tijdens een vergadering of presentatie over jouw vakgebied? Dan is deze korte training Zakelijk Engels een aanrader.

Na deze training merk je dat je meer zelfvertrouwen hebt gekregen om te spreken en te schrijven in zakelijke situaties, dat je woordenschat is uitgebreid en dat je de belangrijkste grammatica op de juiste manier kunt toepassen. Verder heb je tools en tips gekregen om je taalvaardigheid ook na de training te blijven ontwikkelen.

 

Introductie Carerix

1 dagdeel

Binnen DPA gebruiken we Carerix als ATS (Apllicant Tracking System). Daarin houden we het hele proces vanaf het binnen halen van nieuwe klanten tot het begeleiden van kandidaten vanaf het moment van sollicitatie tot het einde van hun project of dienstverband bij. Om je kennis te laten maken met de werkwijze en het gebruik van Carerix, verzorgen we een training van een dagdeel waarin de basisbeginselen behandeld worden.

 

Lean Six Sigma Green Belt

8 dagdelen + examen

Deze Lean Six Sigma Green Belt training leidt jou op tot een volwaardige Green Belt. Naast de theoretische onderbouwing biedt de training veel praktijkmateriaal, daarnaast oefenen we concreet met het toepassen van statistiek en besteden we onder meer uitgebreid aandacht aan het aspect verandermanagement.

 

 

Lean Six Sigma Yellow Belt

2 dagdelen

Deze 1-daagse training introduceert de deelnemer in de wereld van Lean en Six Sigma. De theoretische uitgangspunten en concepten worden afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk.

Door deze training krijg je:

 • Kennis van uitgangspunten en concepten van Lean en Six Sigma.
 • Kennis van en inzicht in de theoretische achtergronden en praktische betekenis van de verandermethode Lean Six Sigma.

 

Masterclass Harvard Onderhandelen

2 dagdelen

Hoe stap jij een onderhandeling in? Heb jij een strategie hoe je met een kandidaat of klant tot een win-win uitkomst komt?

De Harvard onderhandelmethode kan je hierbij helpen. Deze methode wordt wereldwijd beschouwd als de meest effectieve onderhandelmethode. Je leert verder te kijken dan alleen standpunten. Dit door je onder andere te concentreren op de achterliggende belangen van de partijen aan tafel en het ‘spelen van de bal in plaats van de man’. Zo wordt er een optimaal onderhandelingsresultaat bereikt.

 

Masterclass Ziekteverzuim

1 dagdeel

In deze masterclass ga je aan de slag met het thema ziekteverzuim; Wat is het? Hoe zien de ziekteverzuimprocesstappen er uit? Wat is het gevolg van niet goed naleven? En welke rol speel jij hierin? Waardevolle en praktische informatie, zeker als HR medewerker of fieldmanager.

 

On Board at DPA!

1 dagdeel

Nieuwe collega's heten wij graag warm welkom. Dit doen wij in ons On Board at DPA programma. Een avond waarin je een business unit manager of onze COO de hemd van het lijf kunt vragen. Een moment om andere nieuwe DPA-ers te ontmoeten en aan de slag te gaan met je eigen ontwikkeling.

 

Persoonlijk Leiderschap

3 dagdelen

In deze 3-daagse training komen alle belangrijke vaardigheden/kennis aan de orde om mensen snel en ‘objectief’ te kunnen beoordelen. Hoe krijg je nog meer informatie uit een gesprek? Wat zijn belangrijke signalen die mensen afgeven over hun persoonlijkheid? Wat zijn indicaties van al te sociaal wenselijk (of oneerlijk) gedrag?

 

Presenteren vanuit zelfvertrouwen

2 dagdelen
Hoe word je de onvermijdelijke zenuwen de baas? Hoe zorg je dat je hoofd niet op hol slaat? En waar laat je je handen? In deze training leer je rustig te blijven, in verbinding met jezelf te staan en je vrij te bewegen voor de groep. Ook leer je je luisteraars interactief te betrekken. Tot slot maak je een korte pitch, die je met overtuiging gaat brengen.

 

PRINCE2

4 dagdelen + examen
Het doel van PRINCE2 is om op het juiste moment, de juiste informatie beschikbaar te stellen aan de juiste mensen en op die manier deze in staat stellen de juiste beslissingen te nemen. De methodiek is ontstaan vanuit de behoefte meer projecten tot een goed einde te brengen en het leren van lessen voor de toekomst mogelijk te maken.

 

 

Salestraining: psychologie van de beïnvloeding

6 dagdelen

Tijdens deze training leer je om kwalitatief goede acquisitie- en salesgesprekken te voeren. Hierdoor ben je beter in staat om de dienstverlening van DPA aan een prospect of klant te presenteren. Daarnaast kan je beter een slimmere invulling aan de wensen en behoeften van de opdrachtgever te geven.

 

Selectie- en Interviewtechnieken

6 dagdelen

In deze 3-daagse training komen alle belangrijke vaardigheden/kennis aan de orde om mensen snel en ‘objectief’ te kunnen beoordelen. Hoe krijg je nog meer informatie uit een gesprek? Wat zijn de belangrijke signalen die mensen afgeven over hun persoonlijkheid?

 

Situationeel Leiderschap II (SLII ®)

3 dagdelen

Situationele leiders geven hun mensen precies wat ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben. Wil jij ook leren hoe je precies de juiste hoeveelheid sturing en ondersteuning biedt om teamleden te helpen slagen? En wil je daarnaast je kennis vergroten over hoe je bekwame en onafhankelijke medewerkers ontwikkelt, die sneller resultaten voor de organisatie leveren? Dan is deze training op jouw lijf geschreven.

 

Workflow en effectiviteit

2 dagdelen

Zit je hoofd vol met de dingen die je nog moet doen en heb je daar last van? Wil je bezig zijn met de juiste dingen en niet constant brandjes aan het blussen zijn omdat je iets vergeten was? Voel je je hierdoor gejaagd en vraag je je soms af of de kwaliteit van je werk hierdoor wel goed is? Zou je zelfs meer werk kunnen verrichten wanneer je meer structuur zou kunnen aanbrengen? Dan is deze training iets voor jou!

Meer informatie over trainingen

Wil je meer informatie over een training ontvangen of wil je graag advies wat DPA Academy voor jou kan betekenen?

Stel je vraag aan Annelijn

Assistent learning & development Stuur een bericht