Traineeship bank en verzekeringen: een uitgekiende carrièrestart

Blog 11 februari 2015 3 min. lezen
Hero image drie mensen vergadertafel
DPA-banking-en-insurance-traineeship.png

Als trainee je binnen twee jaar ontwikkelen tot specialist in de financiële dienstverlening? Onze fieldmanager Noud Willemse vertelt waarom dit je uitgekiende carrièrestart is.

Ik ben Noud en vanuit mijn functie als fieldmanager bij DPA begeleid ik de deelnemers aan ons banking & insurance traineeship. Met dit programma helpen we aankomende professionals die een loopbaan in het bank- en verzekeringswezen ambiëren om een goede start te maken. Je leert veel, werkt voor verschillende organisaties en wordt door de ervaringen en kennis die je vergaart steeds interessanter voor opdrachtgevers. Na een brede oriëntatie ga je je geleidelijk verder specialiseren. Zo kunnen ambitieuze talenten zich binnen twee jaar ontwikkelen tot specialist in financiële dienstverlening.

Starten met de traineeship

Het mooie van dit traineeship is dat je meteen in dienst treedt van banking & insurance, een bedrijf dat zich richt op het flexibel inzetten van gespecialiseerde professionals. Je eerste maand breng je met een groep van tien young professionals door op het DPA-hoofdkantoor in Amsterdam. Het doel in deze periode is om verschillende vakinhoudelijke en op je persoonlijke ontwikkeling gerichte trainingen te volgen en te werken aan cases. Daarnaast leer je natuurlijk ook elkaar en DPA beter kennen. Het is leuk om met elkaar op te trekken en bovendien leer je meteen je weg vinden binnen onze onderneming. Je ontmoet veel andere interim professionals die op en buiten kantoor werken en leert ook je business unit manager en de DPA-directie kennen.

Je volgt onder andere de vakopleiding WFT Basis. Mede dankzij de gedegen voorbereiding zijn onze eerste young professionals nagenoeg allemaal in één keer geslaagd voor het examen voor dit certificaat. Daaraan zie je meteen hoe gemotiveerd deze jonge mensen zijn: het landelijk slagingspercentage ligt beduidend lager. Door deze vakopleiding, waarvoor DPA externe docenten inschakelt, raak je naast de Wet financieel toezicht ook thuis in onderwerpen zoals de financiële huishouding van de klant en financiële producten zoals betalen, sparen, beleggen, lenen en verzekeren. Vanzelfsprekend volg je in een later stadium ook de praktijkgerichte Wft vervolgmodules.

Uitdagende leerervaringen

Al snel breekt het tijdstip aan waarop je je eerste praktijkervaring kunt gaan opdoen bij een van de vele opdrachtgevers van DPA in het bank- en verzekeringswezen. Je gaat aan de slag in een operationele functie in bijvoorbeeld het vakgebied bancair, hypothecair, pensioen of verzekeringen. Natuurlijk hou je voortdurend contact met je DPA thuisbasis en volg je regelmatig nieuwe opleidingen. Bovendien komt een van de fieldmanagers van DPA frequent langs om te bespreken hoe het met je gaat en op welke aandachtspunten je prijs stelt op begeleiding.

De gemiddelde duur van een opdracht is vier tot zes maanden. Zo werk je gedurende je traineeship aan uiteenlopende uitdagingen bij vier à vijf verschillende organisaties. Je doet ervaring in verschillende werkvelden op, zodat je kunt uitvinden in welk deelgebied binnen het bank- en verzekeringswezen je passie ligt. Ook hierna biedt DPA je volop mogelijkheden om je als interim professional verder te ontwikkelen naar een specifieke rol. Alle betrokkenen zijn erg enthousiast over het programma: zowel de trainees als onze opdrachtgevers. Daarom werft DPA regelmatig nieuwe groepen trainees. Deze maand is de derde lichting gestart. Nieuwe kennismakingen waar ik me erg op verheug!

Wil je bij de vierde lichting horen? Solliciteer dan voor de Traineeship bank en verzekeringen

Neem contact op met Jeroen

Directeur Stuur een bericht