Tips en tricks voor het vinden van de ideale vervolgstap in je juridische carrière

Met deze tips & tricks vind je in een mum van tijd je droombaan.

#legal #juridischecarrière #legalcounsel

Blog 16 november 2018 10 min. lezen
Blog header 7

Geschreven door Diana van der Helm (Consultant Werving & Selectie Legal Professionals bij DPA)

Ben jij advocaat of legal counsel en ben je aan een nieuwe uitdaging toe? Zit je al enige tijd goed op je plek en vind je het lastig om je vervolgstap te plannen? Met deze tips & tricks vind je in een mum van tijd je droombaan.

 

  1. Zorg dat je LinkedIn-profiel goed vindbaar is

Vanwege de krappe arbeidsmarkt schakelen organisaties die een advocaat of legal counsel zoeken steeds vaker recruiters in. Die beschikken meestal over geavanceerde LinkedIn recruiter seats. Hiermee kunnen ze onder andere zoeken op keywords die voor de betreffende functie van belang zijn. Als er een match met jouw profiel is, kom je in hun search tevoorschijn. Daarom is het belangrijk dat je profiel niet alleen vermeldt dat je advocaat bij kantoor X bent, maar ook aangeeft in welke rechtsgebieden je gespecialiseerd bent. Verder kun je wellicht laten zien in welke branches je ervaring hebt. Door daarnaast je dagelijkse werkzaamheden kort te omschrijven vergroot je de kans dat je in de zoekresultaten verschijnt en word je sneller benaderd.

Voorbeeld:

Associate | Attorney-at-law Corporate| M&A at X

  • Significant work experience collected in international law firms and the financial industry
  • Focus on cross-border M&A transactions, private equity, joint ventures, corporate restructuring and corporate litigation

 

  1. Zet je LinkedIn-status op ‘Open to New Opportunities’

Als een recruiter een search opzet via LinkedIn, verschijnen meestal tientallen pagina’s aan zoekresultaten. Er komt ook een pagina tevoorschijn met kandidaten die aan het gezochte functieprofiel voldoen én openstaan voor nieuwe uitdagingen. Dat is de pagina die recruiters het eerst bestuderen. Door je status op ‘Open to New Opportunities’ te zetten, versnel je je zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Dit doe je door op LinkedIn naar je eigen profiel te gaan en je status te wijzigen via het kopje ‘carrière-interesses’. Je status is alleen zichtbaar voor LinkedIn-gebruikers met een recruiter seat. Het is dus niet direct voor iedereen duidelijk dat je om je heen kijkt. Wel is het mogelijk dat de HR-afdeling op je huidige werk ook recruiter seats gebruikt en je status kan bekijken.

 

  1. Drink eens een kop koffie met een recruiter

Solliciteren kost veel tijd en energie. Veel mensen praten daarom pas met een recruiter als het over een concrete vacature gaat. In de praktijk blijkt dat een oriënterend gesprek met een recruiter verhelderend is en helpt om je horizon te verbreden. Als je er bijvoorbeeld over denkt om vanuit de advocatuur over te stappen naar het bedrijfsleven, wil je je eerst een duidelijk beeld vormen van wat dit betekent. Recruiters kennen de juridische markt en kunnen je meer vertellen over de verschillende branches. Ook kunnen ze inzicht geven in het verschil tussen werken voor een grote of kleine organisatie en over de verschillende rollen in juridische teams. Je zult zien dat je voor meer rollen en/of branches openstaat dan je dacht. Zo kun je gerichter zoeken naar de ideale vacature.

 

  1. Zoek via het juiste (online) kanaal naar vacatures

Je kunt wachten tot een recruiter je voor een vacature benadert, maar je kunt natuurlijk ook zelf actie ondernemen. Vroeger vond je juridische banen vooral op websites zoals jbb.nl en advocatie.nl, maar hier is een grote verschuiving gaande. Je kunt je zoektocht nu beter op LinkedIn en Indeed starten, omdat het aanbod hier het grootst is. Waar je op de juridische websites enkele tientallen legal counsel posities in Nederland vindt, levert een snelle zoektocht op LinkedIn en Indeed bijna 600 resultaten op. Bespaar je de moeite om verschillende websites te doorzoeken door meteen naar het juiste kanaal te gaan.

 

  1. Verdiep je goed in je eigen carrière

Na het vinden van de ideale vacature begint de sollicitatieprocedure. Werk je cv bij met relevante werkervaringen en actuele opleidingen, en schrijf als dit gevraagd wordt een motivatiebrief. Verdiep je voor je op gesprek gaat goed in de organisatie en de functie, en vooral ook in je eigen carrière. Het is voor jou heel vanzelfsprekend waar je je in je dagelijkse werk mee bezighoudt, maar voor je gesprekspartners is dit nieuwe informatie. Loop voor het gesprek door je cv heen en zorg dat je voor jezelf duidelijk hebt hoe je carrière is verlopen. Kijk of je beknopt en helder kunt aangeven wat je hebt gedaan en gebruik daar vooral ook relevante voorbeelden bij. Door deze voorbereiding kom je sterker over en zul je zien dat je de sollicitatieprocedure met succes doorloopt!

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen of opmerkingen over succesvol solliciteren? Of lijkt het je leuk om een kop koffie met mij te drinken? Neem gerust contact op via diana.vanderhelm@dpa.nl of 06 12 18 07 58.

Stel je vraag aan Diana

Consultant Stuur een bericht