Terugblik op mijn tijd als interim legal counsel bij de specialisatie Legal

Blog 12 januari 2017 3 min. lezen
hr-risk1.png (1)

Werken als interim legal counsel bij onze specialisatie Legal? Voor Sanne Kennepohl pakte deze keuze als tweede loopbaanstap zeer goed uit.

Begin 2015 maakte ik de overstap van de advocatuur naar het bedrijfsleven. Het was destijds een bewuste keuze om als interim legal counsel bij DPA Legal aan de slag te gaan. Die keuze heeft voor mij heel goed uitgepakt.

In de twee jaar die ik bij DPA Legal werkte, heb ik voor mezelf de vragen kunnen beantwoorden die ik ten tijde van mijn overstap had. Vragen zoals: is een carrière als bedrijfsjurist iets voor mij? En zo ja, in welke sector en bij welk type bedrijf ga ik dan aan de slag? Ik had het idee dat ik deze vragen bij uitstek zou kunnen beantwoorden door een periode als interim legal counsel te werken.

"Het is heel leerzaam om bij zulke verschillende bedrijven te werken. Bijkomend voordeel is dat je er ook achter komt wat het beste bij je past."

Sanne Kennepohl

Werken voor verschillende bedrijven

Via DPA Legal heb ik heel leuke, uitdagende en diverse opdrachten gedaan. Ik heb achtereenvolgens bij Imtech Marine, NCOI Opleidingen, Bruna, PVH (Tommy Hilfiger en Calvin Klein) en VolkerWessels gewerkt. Het is heel leerzaam om bij zulke verschillende bedrijven aan de slag te zijn. Bijkomend voordeel is dat je er ook achter komt wat het beste bij je past. Na de opdrachten bij Bruna en PVH was het voor mij duidelijk dat ik graag verder wilde in de retail.

Interimmen

Ik heb nooit het idee gehad om mijn hele loopbaan te gaan interimmen. Het was meer een testfase. Het mooie is dat dit voor DPA Legal niet uitmaakt. DPA gaat er niet van uit dat je de rest van je leven bij hen werkt. Dit verwachten ze ook niet van je, al kan het natuurlijk wel. Dus als je het zijn van interim legal counsel niet als eindstation ziet, kun je er in alle rust achter komen wat je volgende loopbaanstap wordt. De werving & selectie consultants van DPA Legal kunnen je hierbij helpen. Al met al heeft DPA Legal je veel te bieden: uitdagende opdrachten bij gerenommeerde bedrijven, goede arbeidsvoorwaarden en een heel gezellig team dat altijd voor je klaarstaat.

Derde loopbaanstap

Vanaf januari 2017 ga ik als bedrijfsjurist aan de slag bijJumbo Supermarkten. Een nieuwe uitdaging waar ik enorm veel zin in heb! Het is bovendien een keuze waar ik voor 100 procent achter sta. Dit komt mede doordat ik me bij DPA Legal goed heb kunnen oriënteren, en daardoor weet wat ik wil. Dit draagt er zeker toe bij dat ik met enorm veel plezier terugkijk op mijn tijd bij DPA Legal. Overweeg jij een overstap naar het bedrijfsleven en zit je met dezelfde vragen als ik twee jaar geleden? Dan kan ik je het werken als interim legal counsel bij DPA Legal van harte aanbevelen!

Geïnspireerd door de ervaringen van Sanne?

Zou jij je kennis en ervaring ook willen verrijken door bij DPA Legal aan de slag te gaan? Lees meer over werken als interim legal counsel of neem contact op met Frederique Renders via frederique.renders@dpa.nlof 06 55 87 50 17.

Neem contact op met Diederik

Business unit manager Stuur een bericht