Leonie Jesse wordt director sustainability

Blog 30 maart 2018 1 min. lezen
Leonie Jesse.png

Leonie Jesse is sinds 2018 gestart als director van sustainability bij DPA. Lees hier alles over onze specialisatie sustainability.

Leonie Jesse is gestart als director van onze specialisatie sustainability. Eerder was zij directeur en eigenaar van financieel consultingbedrijf Capital Counsel, Friesland Bank Amsterdam en Petercam Capital Management. Daarvoor werkte ze bij Theodoor Gilissen Bankiers en ABN AMRO Private Banking. Ze is sinds 2013 lid van de Raad van Commissarissen van Triodos Cultuurfonds en verzorgt regelmatig gastcolleges over Duurzaam Beleggen & Impact Investing.

Voortrekkersrol

Sustainability gaat zich richten op flexibele inzet van professionals die organisaties helpen om duurzaamheid integraal onderdeel van hun beleid te maken. In eerste instantie ligt de nadruk op gekwalificeerde specialisten in Sustainable Finance. “De roep om een duurzamer financieel systeem wordt steeds sterker. Omdat de Europese Unie hierin een voortrekkersrol wil vervullen, is een speciale werkgroep ingesteld die werkt aan verschuiving van kapitaal naar duurzame oplossingen en integratie van duurzaamheid in beleggingsbeslissingen. Sustainability ondersteunt deze ontwikkeling door te investeren in de hiervoor benodigde talenten, opleidingen en gestructureerde werkmethoden”, zegt Leonie Jesse.

Verankering in kernactiviteiten

DPA CEO Eric Winter is blij dat Leonie invulling aan deze nieuwe rol gaat geven. “Het is een goede zaak als organisaties duurzaamheid in hun strategie en beleid verankeren. Aan dit proces kan DPA veel waarde toevoegen met interim professionals die de benodigde veranderkundige competenties inbrengen. Ik heb veel vertrouwen in deze nieuwe activiteit en de deskundigheid van Leonie als leidinggevende en ondernemer. Zij is enthousiast, gedreven en onverschrokken. Vanuit haar ruime ervaring kan zij veel bijdragen aan de verdere verduurzaming van de financiële sector.”

Neem contact op met Leonie

Directeur Stuur een bericht