Kennis omzetten in resultaat in zakelijk financieren

#zakelijkfinancieren #ontwikkeling #groei

Blog 13 februari 2019 2 min. lezen
Nico_Nienhuis.png

Wanneer kies je ervoor om als interim professional te gaan werken? Wat voegt dit toe aan de loopbaan van een ervaren bancaire professional? Volgens Nico Nienhuis is het belangrijk om eerst stil te staan bij je intrinsieke motivatie om te groeien. “Als interim professional bij DPA kun je je kennis van zakelijk financieren snel omzetten in resultaat. Of je nu een jong talent bent of een zeer ervaren professional.”

Na het afronden van de hbo-opleiding commerciële economie startte Nico Nienhuis in 1983 bij een bank. Hier vervulde hij functies als medewerker commerciële binnendienst en kredietbeheer, groepshoofd commerciële ondersteuning, accountmanager bedrijven en manager financiële sturing. Ook was hij interim bancair professional bij de interimpool van de bank. Vanuit deze functie maakte hij de overstap naar DPA Professionals.

Aanpakkers

“Ik heb bewust voor interimwerk gekozen omdat je hierdoor meer variatie in je werk krijgt. Het bleek bijvoorbeeld erg leerzaam om te ervaren waarin lokale banken verschillen. Waarin excelleert een bank en wat gaat er minder goed? Bij mijn eerste kennismaking met teamleider Willem Timmers van DPA voelde ik direct een klik. Dat had ik ook met de rest van de DPA-organisatie. Dat komt misschien door het type mensen dat hier werkt: nuchter en pragmatisch. Mensen die van aanpakken weten. Die mentaliteit zie ik bij de managers en ook bij de medewerkers die ze aannemen.”

Je waarde en inzetbaarheid vergroten

“DPA bood me meteen een vast dienstverband aan. Dat getuigde van vertrouwen”, vertelt Nico. “Vanaf dag één voelde ik me erg welkom en dat gevoel is alleen maar sterker geworden. De meeste mensen die voor detachering kiezen, doen dit omdat ze willen groeien door nieuwe vaardigheden en kennis op te doen. Zo kun je je marktwaarde en inzetbaarheid vergroten. Daarnaast breid je je netwerk uit. Hierdoor ben je beter in staat om mee te bewegen met de snelle veranderingen in de bankwereld dan iemand die op slechts één gebied inzetbaar is.”

Werk dat energie geeft

Sinds januari 2017 werkt Nico als financieel expert mee aan het Programma Herbeoordeling Rentederivaten bij één van de grootbanken in Nederland. Zijn team ondersteunt zakelijke klanten die rentederivatencontracten hebben afgesloten. Het is inmiddels een project geworden met een doorlooptijd van meer dan twee jaar, met veel fasen en stappen. “We pakken steeds nieuwe puzzelstukjes op, met nieuwe berekeningsmethoden en toepassingen. Dat houdt je scherp. Ook leer ik veel van de enthousiaste jonge mensen in het team. Hierdoor heb ik elke dag plezier in mijn werk en kom ik aan het eind van de dag vol energie thuis.”

Variëteit aan opdrachtgevers en opdrachten

“DPA is een bekende speler in de markt en al jarenlang preferred supplier bij verschillende klanten in de financiële dienstverlening. Het is een organisatie die flink aan de weg timmert en zich professioneel profileert. Door de variëteit aan opdrachtgevers en opdrachten kun je je hier breed ontwikkelen. Opdrachten zoals het project waar ik nu aan werk krijg je niet zomaar. Ook belangrijk vind ik dat DPA je enorm stimuleert om je te ontwikkelen. Hiervoor is er de DPA Academy waar ik de Lean Six Sigma Green Belt-opleiding heb gevolgd. Je merkt aan alles dat je werkgever het beste met je voorheeft.”

Toegevoegde waarde

Nico vertelt dat hij in het verleden jarenlang bijzonder beheer deed: begeleiding van ondernemers die in zwaar weer zitten. Dan leer je veel over lastige gesprekken. Ook in zijn huidige rol zijn communicatievaardigheden erg belangrijk. “Van een ervaren interim professional wordt verwacht dat je helderheid schept, door eerlijk en duidelijk te zijn. Dat je zaken bespreekbaar maakt en de opdrachtgever inhoudelijke feedback geeft. Ook fungeer je als sparring partner voor de mensen waar je mee werkt. Dit zie ik als belangrijke aspecten van mijn toegevoegde waarde.”

Ontwikkelen en groeien in zakelijk financieren?

Heb jij de intrinsieke motivatie die volgens Nico essentieel is om je te ontwikkelen als specialist in zakelijk financieren? Kom eens praten bij DPA: een omgeving waar mensen hun energie hooghouden en ambities waarmaken. Binnenkort start weer een Traineeship Zakelijk Financieren: meer informatie krijg je via recruiter Ynske Bos: ynske.bos@dpa.nl