@ Jessica Böhm fietst met DPA-team voor Ronald McDonald Huizen

Case 18 juni 2015 2 min. lezen
Man whiteboard
Homeride-jessica-bohm1.png

De eerste Homeride-proefrit van team DPA Professionals zit erop... En het is ook meteen de laatste. Dus ga ik de komende twee weken nog flink oefenen.

Over twee weken doen we met een team mee aan de Homeride: binnen 24 uur 500 kilometer fietsen van Groningen naar Maastricht. De opbrengst is voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Samen leggen we een grote afstand af en om de afstand tussen zieke kinderen en hun ouders te verkleinen. Een mooi doel waar ik graag een bijdrage aan lever. Gelukkig hebben we in ieder geval één proefrit kunnen organiseren met ruim de helft van het team.

Geïntimideerd

Vooraf was ik behoorlijk geïntimideerd in dit gezelschap ervaren fietsers. Zo had Eric net een paar keer de Alpe d'Huez opgefietst, heeft Jan-Willem een Carbon racefiets en ga zo maar door. Daar kom ik aan met mijn langste rit van 47 km die ik slechts een week eerder voor het eerst heb gemaakt met mijn broertje. Want die was zo lief om mij te helpen met oefenen. Maar ja, ik ga niet verzaken. Beloofd is beloofd.

DPA-HomeRide-Proefrit-1024x768.jpg

Spanning voor de monsterrit

Toen ook nog eens bleek dat ik de enige vrouwelijke deelnemer ben, moest ik even slikken. Gelukkig kan ik mij wel excuseren dat ik geen band kan plakken (ssstthhh… niet verder vertellen) en geen ervaring heb met op gps rijden. De eerste proefrit viel niet tegen, maar mijn zorgen voor de monsterrit zijn er niet minder op. Met vijf man hebben we 55 km door de Utrechtse Heuvelrug gereden. Hier kwam één berg(je) aan te pas, waarbij goed te zien was wie de ervaren fietser is. We hebben een lekker stuk gefietst en hielden rekening met elkaar. Of de heren met mij!

Uitdagende tijdstippen

Ik zit nu op precies een derde van wat ik moet rijden in de nacht van 27 op 28 juni: welgeteld 165 km. Dat wordt de komende twee weken nog flink oefenen om voldoende zitvlees te creëren. En ja, de tijdstippen van mijn tocht zorgen voor een extra uitdaging. Het wordt een nachtrit. Om 21.50 uur start ik aan een 100 km lange rit van Almere naar Den Haag. Als er maar geen zuidwestenwind waait! En bij het ochtenddauw mag ik uitfietsen’ van Dordrecht naar Hilvarenbeek.

Ook in actie komen?

Ga jij mij, het team DPA Professionals en het Ronald McDonald Kinderfonds supporten? Zo help je niet alleen zieke kinderen en hun ouders, maar steek je ook een hart onder de riem van de ruim 1.600 vrijwilligers die ervoor zorgen dat het werk door kan gaan. En dat jaarlijks 5.120 gezinnen dicht bij een ziek of gehandicapt kind kunnen zijn. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Je kunt je hier aanmelden.

Neem contact op met Chieneke

Account manager Stuur een bericht