@ Hackathon Almere levert interessant model op

Case 13 juni 2017 1 min. lezen
hr-risk1.png (1)

DPA Data Science nam deel aan een door StartupAlmere georganiseerde hackathon. Data scientists Jasper Derikx en Jiashen Liu en missing data specialist Rianne Schouten voorspelden de drukte in de binnenstad van de  gemeente Almere. Ook gaven zij inzicht in de factoren die hier invloed op hebben. Nuttig voor de gemeente, vastgoedbeheerders en de lokale ondernemersvereniging. Zo krijgen zij nog beter inzicht in wat er in hun stad gebeurt.

Een binnenstad kent veel stakeholders, elk met eigen informatiebehoeftes. De eerste dag begon met een introductie waarbij alle stakeholders aan bod kwamen. Hierbij werd al snel duidelijk dat het voor alle partijen inzichtelijk maken van de bezoekersstromen en -ervaringen in het centrum van Almere een complexe taak is.

Mission accomplished

Omdat het onmogelijk is om in twee dagen alle antwoorden te vinden, koos het DPA-team ervoor om in te zoomen op een specifiek onderwerp. Vervolgens ontwikkelde het team een model waaraan meerdere externe databronnen gekoppeld werden. Vervolgens ontwikkelde het team een model dat voorspellingen kon doen, in plaats van een beschrijving te geven van de huidige situatie. Bovendien maakte het DPA-team, In tegenstelling tot de andere teams, creatief gebruik van zelf gevonden externe data. De toegevoegde waarde van de gepresenteerde aanpak spreekt voor zich, vandaar dat de gemeente meteen haar interesse uitsprak in een verdere uitwerking van het model. Missie geslaagd!

Verlaten kantoorpand

De hackathon vond plaats in een verlaten kantoorpand. Op de foto ziet de ruimte er wat levenloos uit, maar de organisatie zorgde ervoor dat we niets tekort kwamen. Enorm bedankt allemaal!

 

Bekijk hier het filmpje!

Neem contact op met Fred

Directeur Stuur een bericht