Geen project is hetzelfde als CDD analist

#CDD #compliance #risk

Blog 14 februari 2019 5 min. lezen
JOEPbijblogvierkant.jpg

Na mijn studie Organisatiewetenschappen ging ik als customer due diligence analyst (CDD analist) aan de slag bij ABN AMRO. Een plek met veel leuke collega’s en interessante opleidingsmogelijkheden. Toch sloeg de twijfel na zo’n twee jaar toe. De dagen begonnen steeds meer op elkaar te lijken en ik had niet echt het gevoel dat ik ergens naar toewerkte. Ik zocht meer variatie, een duidelijker doel en meer hectiek. Kortom: ik wilde het mezelf wat moeilijker maken. Als interim-professional bij DPA is elke klus anders en word ik continu uitgedaagd. Zo ontwikkel ik me razendsnel.

Aanpassen en excelleren

De enorm steile leercurve die je als interim-professional doormaakt, vind ik het grootste voordeel van werken voor DPA. Wanneer je als externe binnen een organisatie start, moet je zo snel mogelijk begrijpen wat er om je heen gebeurt. Wie zijn mijn nieuwe collega’s, wat is mijn rol binnen het project, hoe werken systemen en waar kan ik waarde toevoegen? Deze dynamiek dwingt je om vanaf de eerste dag scherp te zijn. Ik vind die ‘druk’ prettig: zo blijf ik mezelf pushen om beter te worden.

Afwisseling houdt het spannend

Waar tijdens mijn eerste baan de sleur al vrij snel op de loer lag, is mijn werk als interim CDD analist juist erg afwisselend. De projecten zijn tijdelijk, waardoor je relatief snel van opdrachtgever wisselt. Dat betekent nieuwe organisaties, afdelingen, collega’s, systemen en werkwijzen. In de afgelopen vier jaar heb ik zeven projecten gedraaid, onder andere bij ABN AMRO, Rabobank en ING. In zo’n korte tijd werken bij zo veel grote Nederlandse bedrijven kan alleen als DPA-professional.

Opleidingen: net dat extra stapje

Naast de professionele groei die je tijdens je werkzaamheden op een project doormaakt, biedt DPA extra verdieping met allerlei trainingen en opleidingen. Zo heb ik zelf vorig jaar de leergang Compliance Professional gevolgd. Een zeer uitgebreide training van een jaar, waarbij alle facetten van het compliance-domein aan bod komen. De trainers hebben jarenlange ervaring in een specifiek werkgebied, dus daar heb ik ontzettend veel van geleerd. En last but not least is het heel gezellig om met je DPA-collega’s zo lang in een vaste opleidingsgroep te zitten.

Impact maken binnen organisaties

Geen twee CDD projecten zijn hetzelfde. Dat houdt me scherp en gemotiveerd. Over sleur hoef ik me geen zorgen te maken: ik kan nooit op de automatische piloot aan een nieuwe klus beginnen. Daar houd ik van, en ik zoek altijd naar manieren om tijdens mijn detachering echt impact te maken. Binnen de kaders van mijn opdracht én erbuiten als het kan. Ik geloof dat ik met mijn positieve, kritische en externe blik voor veel opdrachtgevers van grote waarde ben.

Lijkt het jou ook leuk om net als Joep Rooijmans als CDD analist aan de slag te gaan? Lees hier de vacature, of neem dan contact op met Leslie Vendelbos per e-mail naar leslie.vendelbos@dpa.nl of bel naar 06 12 17 77 93.

 

Stel je vraag aan Leslie

Stuur een bericht