Luc Brouwers.jpeg
Blog

Finance cluster: werkgeluk vooropstellen

Luc Brouwers volgde in oktober 2017 Jos Paffen op als directeur van Fagro. Al snel groeide hij binnen DPA door tot clusterdirecteur finance. Dit cluster verzorgt detachering van finance & control professionals, interim management en consultancy. “We zijn erg goed in het vinden, binden en faciliteren van hoogopgeleide talenten in de financiële functie. Zij ontzorgen onze opdrachtgevers in de profit- en non-profit sector in het hele land.”

Improving your performance

“We zitten bovenop de laatste ontwikkelingen, hebben lef en zijn sympathiek.” Volgens Luc zijn dit de belangrijkste redenen waarom het finance-cluster van DPA koploper in haar markt is. “We bouwen al bijna 25 jaar aan maximale klantbeleving. We maken duidelijke keuzes en durven moeilijke zaken bespreekbaar te maken en grenzen op te zoeken. Dit doen we om onszelf, onze medewerkers en opdrachtgevers continu te verbeteren. De allerbelangrijkste succesfactor is het werkgeluk van onze mensen. Zij zijn het die onze belofte ‘Improving your performance’ waarmaken bij opdrachtgevers.”

Zes componenten

Werkgeluk vooropstellen, hoe werkt dat? “We hebben onderzocht wat onze mensen het belangrijkst vinden in hun werk. Dit zijn ontwikkeling, uitdaging, verantwoordelijkheid, impact, waardering en werkplezier. Langs deze zes componenten geven we richting aan wie we zijn en wat we doen. Hier hebben we onze HR-cyclus op ingericht. Onze mensen moeten goed in hun vel zitten en dit moet in balans zijn met het klantbelang. Hierin is een persoonlijke benadering enorm belangrijk. Ook is een grote rol weggelegd voor onze eigen Academy waar onze mensen opleidingen, trainingen en workshops kunnen volgen.”

Verbindende sparringpartner

Aan de opdrachtgeverkant draait het volgens Luc vooral om betrokkenheid. “We luisteren met oprechte interesse naar de behoeften van de klant en willen begrijpen wat er in de klantorganisatie speelt. Door onze vakinhoudelijke kennis en zicht op de technologische innovaties fungeren we als verbindende sparringpartner. Tevens nemen we onze opdrachtgevers mee in de nieuwste ontwikkelingen door kennisevents zoals workshops, rondetafels en summer courses. Ook stellen we ons netwerk voor hen open.”

Fintech proof professionals

Het financiële landschap verandert. “Blockchain-toepassingen maken een opmars door en datzelfde geldt voor technologieën zoals data mining, artificial intelligence, process mining en robotic proces automation. We lopen voorop in de nieuwste ontwikkelingen. In 2018 hebben we met Zuyd Hogeschool een FinTech opleiding opgezet: een deeltijdopleiding van vier maanden. Zo maken we onze professionals fintech proof en kunnen we snel inspelen op de groeiende vraag naar financials met kennis van procesoptimalisatie en Power BI.”

Grip op in- en uitstroom

2018 was een belangrijk jaar voor ons, concludeert Luc. “Met een voor de helft vernieuwd management hebben we onze financiële doelstellingen gehaald. Onze merken Fagro en ConQuaestor zijn dichter naar elkaar toegegroeid en hebben voor de aandachtgebieden business analytics en RPA goede stappen gezet naar toekomstbestendige businessmodellen. We hebben ons DNA en de HR-cyclus scherpgesteld en onze aantrekkelijkheid als werkgever verder vergroot. Zo krijgen we tevens meer grip op de in- en uitstroom van medewerkers in de huidige krappe arbeidsmarkt.”

Ontwikkeling en uitdaging

“Met onze propositie kunnen we professionals vaak meer groei bieden dan hun huidige werkgever. Voor startende en jonge finance en control professionals kunnen we ook veel betekenen. Voor deze doelgroep hebben we het Fagro development program ontwikkeld en organiseert ConQuaestor Business Control en Business Analytics traineeships. De vraag naar hoogopgeleide financieel professionals met ons DNA blijft groot. Vanzelfsprekend blijven wij er alles aan doen om de ontwikkeling, uitdaging en daarmee het werkgeluk van deze talenten zo goed mogelijk te stimuleren en faciliteren.”

Neem contact op met Leonie

DPA-Professionals-compliance-risk-Leonie-van-Hove

Leonie

Business manager Bel Leonie +31653627727