Facility management: bijdragen aan een optimale werkomgeving en hogere prestaties

Blog 29 juni 2018 3 min. lezen
sander_poll_cirkel.png (1)

Facilitair management richt zich van oudsher vooral op ondersteunende activiteiten met een focus op efficiëntie, outsourcing en besparingen. Onze overtuiging is dat het vakgebied ook veel kan bijdragen aan het creëren van een optimale werkomgeving en het verbeteren van de prestaties en productiviteit. Hiermee is forse winst te behalen op werknemerstevredenheid, klantbeleving en klanttevredenheid. Ons specialisme facility helpt haar opdrachtgevers om hierin voorop te lopen.

Er is steeds meer bewijs dat mensen emotioneel, fysiek en cognitief reageren op hun werkomgeving en facilitaire ondersteuning. Uit het onderzoek 'How Millennials Live, Work and Play' van CBRE blijkt bijvoorbeeld dat 78% van de jonge mensen die nu de werkvloer betreden de kwaliteit van de werkplek meeweegt bij de keuze voor een werkgever. 69% ruilt voordelen zoals weinig reisafstand of een grote organisatie als werkgever graag in voor een kwalitatief betere werkplek. Belangrijk dus dat Facility Management doorgroeit van cost center naar waardetoevoeger: als organisator van een omgeving die mensen in staat om stelt hun werk met plezier en vol energie uit te voeren.

Onze dienstverlening

DPA Facility zoekt de meest getalenteerde Facility Professionals en weet hen te binden door opdrachten bij interessante opdrachtgevers, persoonlijke ontwikkeling, coaching en opleidingen. Met de facilitaire uitdaging van onze opdrachtgever als vertrekpunt zorgen we voor de best mogelijke oplossingen voor analyses, advies, detachering en werving en selectie. Daardoor kunnen onze professionals aan steeds nieuwe en afwisselende uitdagingen werken. Zo blijven ze hun competenties als facilitair regisseur van tactische én strategische zaken versterken en helpen we uw organisatie naar een volgende groeifase.

Inzicht creëren met behulp van een nulmeting

Waarin maakt uw organisatie het verschil? En in hoeverre kunnen uw interne klanten écht lekker werken? Het helpt enorm om te weten hoe medewerkers de facilitaire diensten ervaren en wat ze voor wensen hebben. Een nulmeting kan praktische houvasten bieden als u met de facilitaire afdeling een scherpere koers wilt inzetten. U wilt immers graag weten of u de dingen op de juiste manier doet. En nog belangrijker: doet u de juiste dingen?

Om hier inzicht in te krijgen hebben we met Research Lab WOW de DPA Experience Analysis en de DPA Gap Analysis ontwikkeld. We meten de beleving van uw facilitaire diensten en maken inzichtelijk welke verbetermogelijkheden er voor de facilitaire organisatie zijn. Ook bepalen we de impact en toegevoegde waarde van verschillende oplossingen. Vanzelfsprekend betrekken we zowel de interne klant als de facilitaire medewerkers hierbij. Zo bouwen we samen aan betere dienstverlening.

De juiste competenties van uw facilitaire medewerkers

Dan is er natuurlijk ook de vraag hoe facilitaire afdelingen meer kunnen vooruitdenken en sneller kunnen inspelen op ontwikkelingen op de werkvloer. Dit vraagt om nieuwe competenties. Commercieel en financieel inzicht blijven belangrijk, die zorgen voor een goede prijs/kwaliteitsverhouding van de geleverde diensten. Communicatieve vaardigheden, klant-, kwaliteits- en resultaatgerichtheid en ondernemerschap zijn nieuwe competenties. De Facility Professional van morgen beschikt over sterk analytisch en adviserend vermogen en heeft oog voor zowel de sociale aspecten als voor duurzaamheid. DPA Facility kan u ondersteunen in het blijven ontwikkelen van medewerkers door training, coaching en het vervullen van een voorbeeldfunctie.

Wilt u nieuwe kansen zichtbaar maken en de beleving van de dienstverlening versterken? Neem contact met ons op voor een nadere kennismaking!

Neem contact op met Sander

Directeur Stuur een bericht