Europese btw-compliance en tax technologie

#tax #technologie #btw-compliance #casestudy

Case 04 oktober 2018 2 min. lezen
Man whiteboard

Veel bedrijven werken met eigen ERP systemen. Onze interim fiscalist ging voor een van onze opdrachtgevers in de compliance outsourcing aan de slag bij diverse klanten die met deze systemen werken. Hij controleerde ze op juistheid, corrigeerde ze en herschreef waar nodig het tax- en/of de automatiseringsprocessen. Hierdoor konden o.a. btw-aangiften sneller, correcter en efficiënter worden ingediend. Naast een tijdsbesparing verminderde het aantal in te dienen suppleties en nam het boeterisico af.

Klant: Compliance outsourcing specialist

Fiscalist: Allround fiscalist/tax accountant

Aanleiding: Capaciteitsversterking btw-compliance, Tax-processen en ERP-systemen

Resultaat: Grote sprong in efficiëntie en kwaliteit van btw-output wegens VAT Compliance Rules Engine

Inzicht in compliance risico’s en efficiëntieverbeteringen

  • Fouten in ERP-systemen: door de complexiteit van btw-transacties staan veel fouten in ERP-systemen van klanten. Dit zijn bijvoorbeeld verkeerde tax codes, btw-nummers en adressen.
  • Handmatige correcties: handmatige correcties zorgen voor vertraging en compliancerisico’s. Dit moet grotendeels geautomatiseerd verlopen met een compliance rules engine.
  • Wisselwerking transfer pricing & btw: intercompany transacties die conform transfer pricing regels bekostigd worden moeten getransformeerd worden voor btw-doeleinden.
Schermafbeelding 2018-10-08 om 15.05.14.png
Tax casestudy provision

Neem contact op met Robert-Jan

Business unit manager Stuur een bericht