DPA Professionals Juridisch JUPOS Veronic Sijstermans

Veronic Sijstermans

Business Unit Manager
Ervaring

Hoe JUPOS een win-win situatie creëert voor student én opdrachtgever

Veronic zag een onvervulde behoefte aan juridische bijbanen bij rechtenstudenten. En anderzijds vraagt de krappe arbeidsmarkt naar direct inzetbare, flexibele en betaalbare ondersteuning bij juridische bedrijven en afdelingen. Veronic vertelt hoe JUPOS dit gat dicht en welke voordelen dit biedt.

Wat inspireerde jou om JUPOS te starten?

“Als docent spreek ik veel studenten. Voor hen is het een uitdaging om praktijkervaring op te doen naast een voltijd studie die zelf betaald moet worden. Studenten ervaren steeds meer druk. Ze moeten werken om hun opleiding te kunnen betalen, hun "CV-builden", hoge cijfers halen, binnen 4 jaar afstuderen. We leven in een tijd met de hoogst opgeleide generatie ooit, dus opleiding alleen, maakt niet meer het verschil. Er is veel concurrentie en dit levert veel druk op, zowel bij studenten als bij de opleidingen. Door de bijbaan te combineren met een studiegerelateerde bijbaan creëer je een win-win situatie: studenten krijgen de kans om te ontdekken en ervaren waar ze hun carrière willen starten én door de theorie in de praktijk toe te passen, beklijft het geleerde veel beter, wat weer ten goede komt aan de studieresultaten. Studenten waarderen JUPOS heel hoog. Ze leren al tijdens de studie wat ze waard zijn voor de arbeidsmarkt. En organisaties die die waarde ook zien en al durven investeren tijdens de studie, in plaats van pas na het afstuderen, krijgen loyaliteit terug. Dat scheelt weer recruitment kosten voor in- en uitstroom. Kortom JUPOS is win-win-win. Dat wil jij toch ook? Boek dan nu een gesprek met mij in.”

Hoe ziet de sollicitatieprocedure van JUPOS eruit?

“Wetenschappelijk is bewezen dat competenties en vaardigheden een veel betere voorspeller zijn van succes in een functie, dan ervaring en opleiding. De sollicitatieprocedure van JUPOS start daarom met het spelen van aantal games die competenties en vaardigheden meet. Deze games zijn ontwikkeld door Equalture en wetenschappelijk onderbouwd. De selectie vindt vervolgens plaats op basis van objectieve criteria en een gestructureerd sollicitatieproces. Elke kandidaat wordt op dezelfde manier beoordeeld, om zoveel mogelijk persoonlijke voorkeuren of vooroordelen te voorkomen. Hiermee creëren we een inclusieve en diverse omgeving, waar iedereen de kans krijgt om te schitteren.”

Lees verder over de mogelijkheden
“We laten het oude en vertrouwde los en selecteren op basis van potentieel. Een werknemer die op de juiste plek zit is 400% productiever.”

Hoe creëert JUPOS een win-win voor jonge werknemers en werkgevers?

“We laten het oude en vertrouwde los en selecteren op basis van potentieel. We betrekken onze opdrachtgevers hier ook in, want alleen door samen te werken kun je impact maken. Na ruim twee jaar op deze manier werven, kunnen we op basis van de data een analyse maken op de beste voorspellers van succes in een startersfunctie: leervermogen/werkgeheugen, samenwerken en flexibiliteit hebben een hoge voorspellende waarde voor succes in een startersfunctie. En dus niet die persoonlijke klik, eerdere toonaangevende werkgever of afgeronde opleiding. Deze co-creatie met onze early adopter klantenkring biedt jong talent een eerlijke kans om te schitteren en te laten zien wat ze in huis hebben. En opent enorme mogelijkheden voor werkgevers om nieuw talent aan te trekken, dat ook voor lange tijd blijft. Zo zetten we samen het werknemerschap weer vol trots op de kaart. Een werknemer die op de juiste plek zit is namelijk 400% productiever!”

Wat zijn de voordelen voor juridische dienstverleners en verzekeraars om met JUPOS te werken?

“Werken met JUPOS is investeren in de toekomst, maar wel met directe impact. Voorblijven én bijblijven dus. Door te investeren in een flexibele schil van jong talent, ben je weerbaar als organisatie en kun je onvoorspelbare gebeurtenissen snel opvangen. Jong talent heeft de laatste kennis, is digitaal vaardig en brengt waardevolle inzichten in wat de nieuwe generatie werknemers en organisaties nodig heeft. Verder is het in deze tijd van arbeidsmarkt krapte niet altijd even gemakkelijk om de vacatures in te vullen. Door te investeren in een flexibele schil van parttime werkstudenten, garandeer je een constante instroom van starters. Een schadeafdeling van een verzekeraar is echt een geweldig leerzame werkervaring voor een starter en een functie waar je echt impact maakt op iemand zijn leven. Lees ook het verhaal van Jesse en Anouk:”

Meer weten?

Neem contact op met Veronic

DPA Professionals Juridisch JUPOS Veronic Sijstermans

Veronic

Business unit manager Bel of WhatsApp: +31653223277