DPA Professionals Procurement Danny Spee portrait
Ervaring

‘Een goede inkoper heeft business focus en streeft samen met de klant naar het beste resultaat’

Over Danny

Danny Spee is in januari 2021 gestart als algemeen directeur Procurement & Facility bij DPA. Wat is zijn achtergrond, hoe kijkt hij tegen het inkoopvak aan en waar gaat hij bij DPA op focussen? Danny vertelt.

Persoonlijk & ondernemend

Danny heeft brede ervaring opgedaan binnen de detacheringsmarkt. Eerder werkte hij bij KPN ICT Consulting als business directeur en bij (ManpowerGroup-onderdeel) Experis als algemeen directeur. “Wat ik mooi vind aan DPA is dat ik in nauw contact sta met zowel de kandidaat als de klant. De banden zijn warm en persoonlijk. Daarnaast voel ik me sterk verbonden met het ondernemerschap dat door de aderen van dit bedrijf stroomt. Als je een goed idee hebt, dan krijg je de ruimte dit direct op te pakken. We zitten niet vastgeroest in lijntjes. Daardoor kunnen we klanten snel en efficiënt helpen.”

Focus op groei en relevantie

Danny focust zich dit jaar op verdere groei van de Procurement & Facility specialisaties van DPA. Daarnaast gaat hij op zoek naar manieren om nog relevanter te zijn voor klanten en professionals. “Hoe bieden we nog meer toegevoegde waarde? Wij zijn meer dan de partij die een goede match maakt. De klant willen wij verder helpen en verrassen! Zo kijken we bijvoorbeeld naar mogelijkheden rondom verdere automatisering. Daarnaast zorgen we dat we topprofesionals aan ons verbinden. Professionals die samen met ons willen groeien door mooie opdrachten en goede opleidingen, zowel intern als bij onze partners. We bieden langetermijnwaarde door in te zetten op de ontwikkeling van soft skills en competenties.”

Inkopen met businessfocus

“Inkoop is een waanzinnig mooi vak. Zeker als je het goed uitvoert. Een goede inkoper kijkt niet alleen naar procedures en wet & regelgeving of de laagste prijs, maar kijkt samen met de klant als businesspartner naar het beste resultaat. Ondernemerschap, overtuigingskracht en omgevingsbewustzijn zijn daarin van wezenlijk belang. Van onze profesionals verwacht ik dat ze initiatief tonen. Naast enorm goed kunnen luisteren, moet je ook erg goed kunnen overtuigen. Om een goede deal voor de klant te maken, moet je de kunst van het overtuigen beheersen. Je moet intern dingen voor elkaar krijgen en zorgen dat er naar je geluisterd wordt.”

“Het inkoopvak blijft ook in de toekomst een grote rol spelen.”

Onmisbare competenties

“Omgevingsbewustzijn is een onmisbare competentie. Een inkoper moet heel goed weten welke relevante zaken er zowel binnen als buiten de organisatie spelen om een volwaardig businesspartner te zijn. Innovaties gaan in deze tijd razendsnel. Als je daar niet tijdig op inspeelt, koop je dingen in die al niet meer relevant zijn. Het inkoopvak blijft ook in de toekomst een grote rol spelen. Bedrijven kopen steeds meer in, omdat ze zich willen richten op hun core competenties.”

Digitale transformatie

“Als inkoper heb je veel te maken met de huidige innovaties. Zo ben je regelmatig een wezenlijk onderdeel van de digitale transformatie en de energietransitie. Het is mooi om daar onderdeel van te zijn. Kijken naar automatiseringen is heel belangrijk. Daar kwam ik in mijn KPN-tijd al achter. We moeten de aarde netjes achterlaten en daarvoor de juiste connecties leggen tussen bepaalde partijen. Daar is het grote netwerk van DPA goed voor in te zetten. Ook binnen facility spelen er grote innovaties. Zo moeten we door de coronacrisis veel meer digitaal met elkaar samenwerken en op andere manieren naar kantoorruimtes kijken.”

Verder kijken dan de juiste opleiding

“Bij DPA kijken we verder dan alleen naar je papiertje. Of je de juiste competenties bezit, vinden we binnen procurement minstens zo belangrijk. Wat wil je? Wat is je intrinsieke motivatie? Hoe leergierig ben je? En hoe kijk je naar de buitenwereld? Daarom doen we ook een competentieanalyse als we iemand aannemen. Om je verder te laten groeien, evalueren we dit samen voortdurend. Op die manier kunnen we ook kijken hoe we mensen met het juiste enthousiasme en de beste skills toch relevant maken voor de klant wanneer zij (nog) niet de juiste opleiding hebben genoten.”

“Vanuit DPA plaatsen we bijvoorbeeld young professionals bij de klant om samen te groeien. Ook in mijn vorige rol heb ik daar ervaring in opgedaan en gezien dat het echt werkt. Zo heb ik een traject geleid voor mensen met een wo-diploma in een studierichting waar op dat moment geen vraag naar was. In 3 tot 5 maanden werden zij succesvol opgeleid tot bijvoorbeeld UX designer of werden ze meegenomen in de eerste beginselen om coderingsexpert te worden. Het komende jaar ga ik kijken met DPA naar het opzetten van gelijksoortige projecten.”

Meer weten?

Wil je meer weten over DPA? Lees meer over het inhuren van onze procurement professionals en facility professionals of over werken bij DPA als inkoper of facility professional.

Meer weten over procurement & facility professionals?

Neem contact op met Danny