De combinatie leren en werken als opstap naar mijn carrière

Blog 20 oktober 2016 2 min. lezen
blog_header_5.png

Puk van der Ploeg koos voor een traineeship bij ons specialisme banking & insurance. Hij vertelt ons wat deze traineeship precies inhoudt.

Ik ben Puk en bij het afronden van mijn hbo-studie Financial Services Management twijfelde ik. Doorleren of aan het werk? Het banking & Insurance traineeship van DPA bood uitkomst. Dit programma is speciaal opgezet voor ambitieuze mensen die een goede start aan hun financiële loopbaan willen geven. Mensen die ervaring willen opdoen, maar ook verder willen leren.

Wat het traineeship inhoudt? Eerst volg je een maand lang intensieve training waarin je wordt klaargestoomd voor de examens WFT Basis en WFT Hypothecair Krediet, of WFT Vermogen. Daarnaast doorloop je verschillende trainingen waarin je jezelf beter leert kennen en anderen beter leert begrijpen. Zo leer je ook hoe je je beter profileert. Aansluitend start je je eerste opdracht en ga je kennismaken met verschillende functies bij verschillende bedrijven. Zo kom je erachter wat het beste bij je past.

"Ik ben druk met leren, groeien en met ontdekken waar mijn kracht ligt én wat ik leuk vind."

Puk van der Ploeg

Certificering

Rode draad in het traineeship is het behalen van de WFT-certificeringen. Hiermee tonen financieel adviseurs aan dat zij vakbekwaam zijn en aan de wettelijke vereisten voldoen. In mijn klasje trok ik op met acht andere trainees. Als team deelden we een heldere missie: slagen voor het WFT Basis-examen. Met deze opleiding ontwikkel je de voor rollen als adviseur of medewerker in de financiële dienstverlening benodigde basiskennis, vaardigheden en passend professioneel gedrag. DPA zorgt dat je de tijd, training en begeleiding krijgt om je optimaal op het examen voor te bereiden.

De eerste keuze

Na het behalen van het Wft-diploma ‘Adviseur Basis’ splitst de groep zich op in twee delen: bancair en pensioen/vermogen. Vijf trainees kiezen voor de bancaire sector en vier voor de pensioen/leven-sector. Deze splitsing geldt alleen voor de trainingen en leerstof voor het volgende WFT certificaat. De overige cursussen en activiteiten zijn voornamelijk gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Dus die blijven we samen doen.

Positieve wisselwerking

We volgen trainingen zoals DPA Onboard en Zakelijke Communicatie. Door een persoonlijkheidstest en een MDI-kleurentest krijg ik meer inzicht in mijn karakter en gedrag. Hierdoor begrijp ik mijn eigen karakter beter. Ook kan ik het karakter van andere mensen sneller doorgronden en mijn gedrag hierop aanpassen, wat voor een positieve wisselwerking zorgt. Mijn sterke kanten en ontwikkelpunten verwerken we in mijn persoonlijk ontwikkelplan.

Ideaal pad

Zo ben ik druk met leren, groeien, ontdekken waar mijn kracht ligt én met uitvinden wat ik leuk vind. De combinatie van doorleren op persoonlijk gebied, vakgebied en mijn vaardigheden in de praktijk brengen bevalt me uitstekend. Dit is voor mij een ideaal pad om te gaan bepalen waar ik in de toekomst naartoe wil groeien. Bovendien heb ik veel plezier in wat ik doe, en dat is natuurlijk ook enorm belangrijk.

Informatie over traineeship

Overweeg je een loopbaan in het bank- en verzekeringswezen? En wil je meer weten over het Banking & Insurance Traineeship bij DPA? We voorzien je graag van meer informatie.

Neem contact op met Jeroen

Directeur Stuur een bericht