Ben jij de public finance professional van de toekomst?

Blog 24 juli 2018 2 min. lezen
Bewerkt robot Ruben May

Ben jij voorbereid op jouw toekomst als Public Finance Professional? Heb je kennis en ervaring om naast de financiële functie ook de rol van tactisch en strategische sparringpartner op te pakken? Wil je daarnaast je competenties aan laten sluiten op je ambities?

De snelle ontwikkelingen zorgen ervoor dat het vakgebied dynamisch en interessant blijft. Finance Professionals functioneren in toenemende mate als tactisch en strategisch sparringpartner voor management. Dit vraagt - naast een hoog opleidings- en kennisniveau – ook om specifieke competenties en continue ontwikkeling daarvan.

Kennis en technologische vaardigheden

Finance Professionals zijn bedreven in financial control, project control en business control. Tegenwoordig zijn veel financials betrokken bij de implementatie van financiële software. Daarnaast is het belangrijk dat je als finance professional kunt fungeren als brug naar de non-financials. Een behoefte die door de technologische ontwikkelingen alleen maar groter wordt.

Soft skills

Zowel in het bedrijfsleven als in het publieke domein is er veel vraag naar financiële sparring partners. Finance professionals die adviseren, ingewikkelde zaken eenvoudig maken en nieuwe inzichten aandragen die de besluitvorming kunnen sturen en begeleiden. Dit vraagt om een proactieve houding, anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en anderen mee zien te krijgen in veranderingen. Samenwerken met verschillende afdelingen wordt steeds belangrijker. Dit vraagt naast een actieve houding en flexibiliteit om goed ontwikkelde communicatievaardigheden. Andere cruciale competenties zijn een proactieve en kritische houding.

Wat heb jij nodig?

Er komt tegenwoordig veel op de financial af en ook nog eens in een razendsnel tempo. Niet zo vreemd dat je er nauwelijks aan toe komt om gericht aan je competentieontwikkeling te werken. Zeker als je nog niet precies weet wat je volgende loopbaanstap is. DPA Finance biedt hierbij uitkomst door je hierin te adviseren en te begeleiden. Zo heb je alle gelegenheid om te groeien, te leren en waarde toe te voegen. Tevens breng je zo je loopbaan in een nieuwe versnelling. Iets voor jou? Neem vooral contact met ons op!

Neem contact op met Leonie

Directeur Stuur een bericht