5 redenen om als interim online marketeer aan de slag te gaan

Blog 31 juli 2018 3 min. lezen
Blog header 2

Waarom werken als interim online marketeer bij Digital van DPA? Lees het in de blog van interim online marketeer Linn Linsen.

Detachering is niet voor iedereen weggelegd – je moet het écht leuk vinden. Omdat je van afwisseling houdt, nieuwsgierig bent en je snel kunt én wilt aanpassen aan nieuwe omgevingen. Herken jij je hierin? Dan heeft detachering grote voordelen. Ik noem ze voor je op. Op basis van eigen ervaring als interim professional in online marketing via ons specialisme Digital.

Voordelen om als interim online marketeer te werken

1. Een kijkje in verschillende keukens
Ieder bedrijf is anders, van bedrijfsvoering tot cultuur en doelen. Een ‘one size fits all-strategie’ bestaat niet – maar dat is nu juist de uitdaging. Bij ieder kijkje in verschillende keukens leer je wat wel en niet bij je past. Als werknemer, én als mens.

2. Steile leercurve
Via DPA ben je onderdeel van een landelijk netwerk dat top 500-bedrijven ondersteunt. Op verschillende projecten doe je in korte tijd een schat aan ervaring op. Ook investeert DPA in opleidingen, trainingen, workshops en kennisplatforms. Zo krijg je volop de kans om naast ervaring, veel kennis op te doen. Resultaat: een supersteile leercurve.

3. Sterk cv, groot netwerk
Je bouwt snel een ijzersterk cv op. De afgelopen twee jaar werkte ik bij zes verschillende opdrachtgevers. Mijn cv kreeg niet alleen een boost – ook mijn netwerk groeide enorm. Op iedere opdracht werk je met andere partners, externe bureaus en collega’s met uiteenlopende kwaliteiten. Sla hun nummers op – die komen zeker later nog van pas.

4. Veel vrijheid en zelfstandigheid
Als interim professional krijg je de ruimte om je rol bij opdrachtgevers naar eigen inzicht in te vullen. Initiatief nemen en experimenteren worden meestal wel gewaardeerd. Zo pak ik graag de lead. Toegegeven, soms is het best spannend, maar loop ik ergens tegenaan, dan kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s bij DPA Digital.

5. Zekerheid
Naast uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden heb je als interim professional bij DPA de zekerheid van een vast dienstverband met uitstekende arbeidsvoorwaarden. Kortom, je hebt alle voordelen van een vast contract, maar ook die van flexibel werken.

Zijn er ook nadelen?

Jazeker, werken als interim professional gaat – net als iedere baan – niet alleen maar over rozen. Af en toe kan het knap lastig zijn en veel van je vragen. Om je een compleet beeld te geven noem ik een paar nadelen, al wegen ze wat mij betreft niet tegen de voordelen op.

Je moet bereid zijn om ver te reizen
Het komt voor dat een opdrachtgever niet om de hoek zit en je na werktijd vaker in de file zit dan op dat heerlijke zonnige terras. Onthoud: het gaat om een tijdelijke klus. Het idee van een opdracht bij een interessante opdrachtgever maakt reizen een stuk minder vervelend.

Het vraagt soms veel van je flexibiliteit
Gemiddeld duurt een opdracht zes maanden tot een jaar. Soms voel je je net helemaal thuis bij een opdrachtgever en moet je afscheid nemen, zonder te weten waar je daarna terechtkomt. Dit vergt wat van je aanpassingsvermogen en flexibiliteit.

Ook komt het voor dat je tussen twee opdrachten door even op de reservebank zit, omdat er nog geen nieuwe klus is. Blijf gemotiveerd en gebruik je tijd zo efficiënt mogelijk, door bijvoorbeeld te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of je marketingkennis te updaten.

Neem contact op met Sebastian

Business unit manager Stuur een bericht