365 Dagen Succesvol: creëer je beste jaar ooit

Blog 15 juni 2018 3 min. lezen
Blog header 2

Nederland is in 2020 het gelukkigste land van de wereld. Althans dat is de missie van David de Kock en Arjan Vergeer, oprichters van 365 Dagen Succesvol. Ze ontwikkelden een supereenvoudige en effectieve methodiek om te bepalen wat je wilt en welke stappen je kunt zetten om geluk en succes te bereiken. Een programma met inzichten, handvaten en praktische opdrachten om het maximale uit jezelf te halen op een manier die bij je past. Via blogs, videocursus en seminars verspreiden zij hun programma. De DPA Masterclass op 22 mei was een mooie kans om ‘live’met deze methodiek aan de slag te gaan.

Wanneer ben je succesvol?

David vertelt dat geluk een voorwaarde is voor succes. Dat is misschien anders dan je zult denken. Je wordt namelijk niet duurzaam gelukkig van succes. Veel vaker wordt je succesvol als je gelukkig bent. Dat begint met het managen van het belangrijkste in je leven: jezelf. Hoe jij met gebeurtenissen omgaat, bepaalt voor een groot deel je kans op succes en geluk.

Volgens David ben je pas succesvol als je doet wat je het liefste doet, met mensen die je leuk vindt. Het volgen van je hart is belangrijker dan het behalen van je doelen. Leven vanuit je passie is een van de grootste geluksfactoren. Dan ben je niet meer te stoppen. Dat zie je ook terug in succesvolle mensen. Die zijn over het algemeen niet bang om op hun intuïtie te vertrouwen. Ze zijn positief, beslissen snel en durven risico’s te nemen. En ze doen bewust ook een heleboel niet.

Welke rol vervul jij?

Welke rol vervul jij in je leven: die van toeschouwer of deelnemer? David daagt je uit om voor het laatste te kiezen en jezelf middenin de actie te zetten. Als toeschouwer laat je dingen gebeuren. Deelnemer zijn betekent dat je ervoor kiest om ergens bij aanwezig te zijn en je bewust bepaalt wat je uit je eigen leven haalt. Als je nieuwsgierig bent en jezelf durft te laten zien, maak je veel meer je eigen keuzes. Enorm leuk, want er valt altijd wel iets te leren. Zo voorkom je dat je leven geleid wordt door anderen en dat dingen je overkomen.

Enkele tips uit de masterclass

  • Bedenk situaties in je leven waarin je meer kunt deelnemen.
  • Maak je eigen plan en doe de dingen die je werkelijk wilt doen. Bedenk bijvoorbeeld wat je zou doen en wat je zou laten als je weinig tijd zou hebben.
  • Maak expliciet wat je belangrijk vindt; schrijf het op, spreek het uit en deel het met anderen.
  • Volg andere tips en eye openers van David en Arjan in hun wekelijkse nieuwsbrief.

Blijven onderzoeken en leren

In de masterclass van David kwam helder naar voren hoe belangrijk het is om te reflecteren en te leren. Door je bijvoorbeeld af te vragen waarom je doet wat je doet. Om daar antwoord op te geven, kun je bedenken waar je uit wilt komen. Als je dat weet, komt er ruimte om verandering aan te brengen en nieuwe dingen uit te proberen. Dan vind je vanzelf uit wat bij je past en hoe je verder komt. Dat maakt je flexibel en zorgt dat je blijft groeien.

Wat is jouw plan?

Hoe sta jij hierin en misschien wel het allerbelangrijkste: wat is jouw plan? Deel je gedachten eens met je collega’s en je leidinggevende. En is er een training waarvan je denkt dat die je verder helpt, grote kans dat je die bij DPA Academy kunt volgen! We ontmoeten je daar graag.