Voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) zijn wij doorlopend op zoek naar geschikte kandidaten voor de functie hoor- en beslismedewerker. In deze functie begin je met een inwerkperiode van zes weken. Na het afronden van het inwerktraject ga je zelfstandig aan de slag als hoor- en/of beslismedewerker op een van de volgende locaties: Den Haag, Zevenaar, Ter Apel, Schiphol, Den Bosch, Budel en Zwolle.

Bekijk IND vacatures*

*Op dit moment zijn alle vacatures ingevuld. Maar wij zijn, samen met de IND, doorlopend op zoek naar talenten. Wanneer je solliciteert, zetten we je op de wachtlijst, we nemen dan contact met je op zodra er een vacature vrij komt. Zo kan je over een tijdje alsnog aan de slag bij de IND.

DPA Talentpool

DPA is altijd op zoek naar talent binnen ruimtelijke ordening. Schrijf je in voor onze talentpool en laat je matchen met toekomstige opdrachten.

Inschrijven

IND vacatures voor juridisch talent

Omdat wij regelmatig aanvragen krijgen vanuit de Immigratie- en Naturalisatiedienst, komen we altijd graag in contact met goede kandidaten voor deze functie. Nadat je via de website hebt gesolliciteerd, en indien je aan het profiel voldoet, zal er eerst telefonisch contact met je opgenomen worden. Zijn we na afloop van dat gesprek nog steeds enthousiast, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek bij ons op kantoor. Verloopt ook deze middag succesvol, dan word je opgenomen in onze poule met kandidaten voor de IND en nemen wij contact met je op, zodra we een aanvraag hebben voor openstaande IND vacatures.

Je hebt gereageerd op een IND vacature: wat nu?

De eerste zes weken volgt er een inwerkperiode op een van de werklocaties. In deze zes weken kan je diverse trainingen en workshops krijgen, verzorgt door de IND. Je krijgt onder andere uitleg over de asielprocedure, hoe een gehoor eruit ziet (als je hoormedewerker wordt) en welke vragen er gesteld worden, interviewtechnieken, interculturele communicatie, beslissystematiek. Daarnaast word je ook ingewerkt op het systeem.

Na het succesvol afronden van je opleiding, ben je klaar om te starten als hoormedewerker en/of beslismedewerker bij de Immigratie-en Naturalisatiedienst. Je kunt ingezet worden op de volgende locaties: Den Haag, Zevenaar, Ter Apel, Schiphol, Den Bosch, Budel en Zwolle, afhankelijk van waar je woont.

Na het succesvol afronden van je opleiding volgt een arbeidsovereenkomst bij DPA. Je gaat aan de slag en vervult één van de IND vacatures.

Belangrijkste werkzaamheden als hoor- en/ of beslismedewerker:

 • Afnemen van eerste en/of nadere gehoren;
 • Vaststellen van de nationaliteit en identiteit;
 • In kaart brengen van het vluchtplan;
 • Verwerken van aanvragen, waarbij je o.a. beoordeelt of dossiers volledig zijn en voldoen aan de formele procedureregels;
 • Analyseren van het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten en afwegen van de spelende belangen en indien nodig onderzoek verrichten.

Voldoe je aan het profiel voor de IND vacatures?

Om in aanmerking te komen voor de functie van hoor- en beslismedewerker voldoe je aan het volgende profiel:

 • Je bent in het bezit van een afgeronde HBO opleiding of een WO opleiding. Rechten is een pré maar niet noodzakelijk;
 • Recente kennis van het algemeen bestuurs- en bij voorkeur vreemdelingenrecht;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in de Nederlandse taal;
 • Ervaring op het gebied van vreemdelingenrecht en bestuursrecht is een pré;
 • Relevante stage-ervaring is een pré;
 • Kernwoorden: flexibel, stressbestendig, gemotiveerd, analytisch, empathisch , zelfstandig, proactief, energiek;
 • Flexibel inzetbaar, bereid zijn om in de avonden en weekenden te werken (voor de vestiging Den Bosch/Budel);
 • Inzetbaar voor 36/40 uur per week.

Interesse? Neem contact op met Ine of Elma

Ine van Giessen

Recruiter

+31682632939

ine.vangiessen@dpa.nl

 

Elma Diele

Recruiter

+31653639509

elma.diele@dpa.nl

 

Stel je vraag aan Elma

Recruiter Stuur een bericht