Vacatures data scientist

Een echte data scientist kan in ieder systeem data achterhalen, combineren en analyseren. Spelen met data en data presenteren in overzichten, rapportages en dashboards is waar je naartoe wilt werken. Je begrijpt het belang van het creëren van betrouwbare databronnen en vind het leuk om het niveau van organisaties met data naar een hoger niveau te tillen. Kun jij je hiermee identificeren? Dan kunnen wij niet wachten om met jou in contact te komen. Reageer op onze openstaande vacatures data analist. Staan er nu geen data scientist vacatures in het overzicht? Laat dan je gegevens achter via de open sollicitatie mogelijkheid. We zijn altijd bereid in gesprek te gaan met beginnende en ervaren data scientists.

Bekijk de vacatures

Ben jij geschikt voor de vacatures data scientist?

Je bent niet zomaar een goede data scientist. Je moet een specialist zijn in het bedenken van welke data nodig is en aan de hand van effectieve data analyses een concreet advies kunnen uitbrengen. Als data/informatie analist ben je een vis in het water als het gaat om big data crunshen en je weet de uitkomsten niet alleen inzichtelijk te maken, maar ook te vertalen naar commerciele adviezen richting het management. Je bent analytisch sterk en in staat met creatieve oplossingen te komen, je kan uit de voeten met de standaard Methoden en technieken van onderzoek voor onderzoek en analyse. Jouw gegevens vormen de basis van nieuwe proposities, kosten besparingen en nieuwe producten.

Wil je in aanmerking komen voor één van de vacatures data analist heb je een Relevante WO-opleiding of een statistisch HBO achtergrond nodig. Als HBO’er heb je met relevante werkervaring en een leuk portfolio vaak een streepje voor op andere HBO’ers.

Inhoud van de data analist vacatures

Met een uitgebreid klantenbestand is het zeker dat je via DPA voor de meest uiteenlopende datavraagstukken ingezet zal worden. Op basis van het verleden kun je rekenen op de onderstaande inhoud van een data analist vacature:

  • Ontwikkelen van marketing intelligence;
  • Relevante business inzichtencreëren uit complexe data;
  • Rapporteren aan de commercieel manager;
  • Voorspelmodellen ontwikkelen voor klantgedrag en die inzetten in omni-channel campaigning;
  • Beslissingen over klantstrategieën sturen met data. Als afgeleide daarvan campagnestrategieën sturen;
  • Bouwen en laten samensmelten van verschillende databases in één;
  • Effectief beheren, verder uitbouwen en verrijken van deze databases (database marketing).