Nieuwe DPA business unit focust op logistieke professionals

Publicatiedatum

4 oktober 2017

Business Unit

DPA Logistics

Met de nieuwe business unit ‘DPA Logistics’ richt DPA zich op werving, selectie en detachering van hooggekwalificeerde logistieke professionals. De doelstelling is om te voorzien in een effectief antwoord op de oplopende schaarste in de arbeidsmarkt én de ontwikkelbehoeften van logistieke professionals. “De vraag naar specialisten in logistiek neemt snel toe, en bovendien worden de planningsvraagstukken en besturingsprocessen steeds complexer ”, zegt Eric Winter, CEO van DPA. “Wij helpen bedrijven om logistiek slimmer en intelligenter te maken. Hiertoe faciliteren we professionals die graag hun schouders onder logistieke verbetertrajecten en innovaties zetten.”

“De vraag naar specialisten in logistiek neemt snel toe, en bovendien worden de planningsvraagstukken en besturingsprocessen steeds complexer.“
Eric Winter - CEO DPA Group

DPA Logistics richt zich onder andere op logistiek, transport-, operations- en productiemanagers, teamleiders en planners. Dit onder leiding van business unit manager Ernst Gerolt, die eerder werkzaam was in verschillende logistieke functies binnen Blokker en Groupon. Het nieuwe bedrijf komt voort uit het succesvolle DPA Supply Chain. Door bij voldoende schaalgrootte ‘celdeling’ door te voeren, wil DPA haar specialisaties steeds verder verdiepen. Zo werden eerder dit jaar vanuit DPA Supply Chain ook DPA Supply Chain Management en DPA Supply Chain Systems opgericht.

Inhaalslag

De schaarste in deze markt is het gevolg van de innovatie- en optimalisatiedrang in de industriële en logistieke sector. Deze gaat gepaard met belangrijke keuzes met betrekking tot de businessmodellen en ICT-ondersteuning. “Veel bedrijven willen hun orderfulfilment en logistiek verbeteren of moderniseren. Meer orders moeten sneller en tegen minimale kosten verwerkt en eventueel geretourneerd kunnen worden, via meerdere kanalen. Dit vraagt om verdere digitalisering en innovaties in ketensamenwerking. DPA Logistics zorgt dat de juiste professionals beschikbaar zijn voor het adresseren van deze uitdagingen. Met deze mensen werken we doorlopend aan groei en ontwikkeling: vakinhoudelijk, op competentieniveau en in complexiteit van opdrachten”, aldus Ernst Gerolt.

Over DPA Logistiek

DPA Logistics faciliteert de professionele en persoonlijke groei van logistieke professionals door hen te voorzien van passende vakinhoudelijke uitdagingen en ontwikkelmogelijkheden. Opdrachtgevers worden op maat bediend met logistieke interim-oplossingen en werving van logistieke specialisten op hbo- en universitair niveau. Improving your performance is naar beide partijen het richtinggevende motto. Persoonlijk en altijd betrokken. DPA Logistiek is onderdeel van de beursgenoteerde DPA Group (www.dpa.nl).

Wil je als interim professionals aan de slag bij DPA Logistics? Bekijk de openstaande vacatures.

Delen

Eerdere reactie(s)

  1. Sander schreef:

    Kunnen mensen met een beperking ook bij jullie solliciteren?

  2. Ernst Gerolt Ernst Gerolt schreef:

    ‘Sander, bedankt voor je reactie! We kijken in eerste instantie naar je mogelijkheden in plaats van je beperkingen. Mocht je interesse hebben in een opdracht via ons, kun je contact met me opnemen en dan kunnen we samen kijken of je profiel aansluit op onze opdrachten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *