DPA_Amsterdam.png

Op 24 april heeft DPA Group N.V. de op 17 april jl. aangekondigde overname van Benkis Interim Professionals B.V. (Benkis) afgerond. Benkis detacheert professionals bij bancaire instellingen in het zakelijk en control segment, voornamelijk in Oost- en Noord-Nederland. De overname is een belangrijke stap in de strategie van DPA die gericht is op groei in nichemarkten en verbreding van de activiteiten. DPA financiert de transactie deels door levering van in het eigen kapitaal gehouden aandelen en deels uit de opbrengst van de aandelenemissie die op 18 april plaatsvond.

Complementaire propositie

“Met deze complementaire propositie versterken wij onze marktpositie, en dienen we het belang van de wederzijdse klanten en medewerkers. Ook zijn we als grotere speler op bancair en verzekeringsgebied beter gepositioneerd voor mantelcontracten. Ik ben erg trots op deze transactie en verheug me op een constructieve samenwerking”, zegt Olav Berten, Chief Operating Officer van DPA.

Benkis-oprichters Jan Sjirk Rodenboog en Bert Janssens blijven tot 1 januari 2014 betrokken bij Benkis. In hun nieuwe rol zullen zij de operationele en commerciële activiteiten van Benkis mede aansturen. “Benkis en DPA passen qua cultuur en focus op kwaliteit bij elkaar: er is een goede strategische fit. Daardoor zijn de interim professionals van Benkis ook op de lange termijn verzekerd van continuïteit en passende uitdagingen”, aldus Jan Sjirk Rodenboog.

Over Benkis

Benkis Interim Professionals is in 2007 opgericht door Jan Sjirk Rodenboog en Bert Janssens als onderdeel van Benkis Holding. Benkis detacheert interim professionals bij bancaire instellingen in het zakelijk en control segment, voornamelijk in het noorden en oosten van Nederland. Benkis is gevestigd in Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.benkis.nl.