1. Intakegesprek

We komen graag bij je langs voor een intakegesprek. Hierbij bespreken we de organisatie, de bedrijfscultuur, de afdeling en de functie en het profiel van de ideale kandidaat tot in detail. Ook adviseren we over het salarisniveau of uurtarief en geven we een realistische inschatting van de slagingskansen in de huidige markt. Daarnaast stemmen we de gewenste snelheid en doorlooptijd van de procedure met je af.

2. Kandidaten zoeken en selecteren

Op basis van het functieprofiel en het intakegesprek gaan we op zoek naar de beste kandidaten voor een vaste functie of een interim-oplossing. Daarbij maken we gebruik van onze Interim Legal Counsels, ons uitgebreide netwerk van zzp-ers, onze website, advertenties in de vakliteratuur en social media. Wanneer nodig “hunten” we. Alle kandidaten die op basis van CV geschikt lijken voor de opdracht of de vacature worden door ons benaderd en persoonlijk gesproken.

3. Presentatie van kandidaten

Bij een interim opdracht presenteren wij zo snel mogelijk geschikte kandidaten. Dit kan vaak al binnen 24 uur. Waarom kan dit zo snel? Wij kennen de markt zeer goed en spreken kandidaten al voordat er een specifieke opdracht is. Bij werving en selectie duurt het ongeveer vier weken voordat kandidaten worden geïntroduceerd. Wij sturen één of meerdere profielen bestaand uit; het CV, een korte toelichting/motivatie en een salarisindicatie of uurtarief.

4. Bespreking shortlist

Op basis van de profielen bepaal je met wie je een gesprek wilt voeren, deze gesprekken zullen wij inplannen met de kandidaat. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek maken we concrete afspraken.

5. Management procedure

DPA regelt de gesprekken bij de klant en begeleidt het proces tot de geschikte kandidaat bij de opdrachtgever start. Desgewenst adviseren we.

Wil je nader kennismaken? Of stel je prijs op ondersteuning bij het invullen van een vacature? Neem dan contact met ons op.

contact opnemen button