DPA adresseert tekort aan privacy professionals

Publicatiedatum

3 oktober 2016

Business Unit

DPA Privacy

Het naderen van de inwerkingtreding van de Europese Privacy Verordening zorgt ervoor dat de vraag naar privacy officers snel oploopt. Om voor een betere in- en doorstroom van deze schaarse professionals te zorgen, heeft DPA een business unit opgezet die zich volledig richt op privacy en gegevensbescherming. “Met onze dienstverlening helpen we organisaties om aantoonbaar in control over privacy te zijn en te blijven. Daartoe richten we ons zowel op het werven en op interim-basis inzetten van privacy professionals als op hun ontwikkeling en scholing”, aldus Paul Schraven, die is aangesteld als Business Line Manager van DPA Privacy.

“Privacy is uitgegroeid tot een serieus bedrijfsrisico vanwege de mogelijke materiële gevolgen en reputatieschade, en staat daarom nu prominent op veel boardroom agenda’s.”
Paul Schraven - Business Unit Manager - DPA Privacy

Bedrijfsrisico

Onder druk van aangescherpte privacywetgeving wordt het op de juiste wijze gebruiken én beschermen van persoonsgegevens steeds belangrijker. “Privacy is uitgegroeid tot een serieus bedrijfsrisico vanwege de mogelijke materiële gevolgen en reputatieschade, en staat daarom nu prominent op veel boardroom agenda’s. Onze professionals ondersteunen organisaties op beleidsniveau, maar ook praktischer bij bijvoorbeeld het opstellen van bewerkersovereenkomsten, meldingen aan de Autoriteit Persoonsgegevens, risicoanalyses en het uitrollen van privacy-implementatieprogramma’s. Met een eigen young professional program en een ontwikkelingscurriculum ondersteunen we onze mensen bij het opbouwen van de juiste kennis en multidisciplinaire vaardigheden”, licht Schraven toe.

Meer en specifiekere eisen

Alle organisaties in de publieke en private sector worden geacht om voor 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering in overeenstemming met de Europese Privacy Verordening te brengen. Dit vereist dat ze een raamwerk ontwikkelen dat zekerheid geeft over de bescherming van data, privacy en compliance. Onder de verordening is de Data Protectie Officer (DPO) een verzwaarde, soms verplichte functie. Ook krijgen bedrijven de verplichting tot het uitvoeren van privacy impact assessments ofwel PIA’s. De boetes bij niet-naleving kunnen oplopen tot 20 miljoen euro of maximaal vier procent van de wereldwijde jaaromzet.

“Mede gezien de toenemende schaarste binnen dit vakgebied en de toegevoegde waarde die we kunnen bieden, is DPA Privacy een sterke aanvulling van het dienstenportfolio van DPA.“
Eric Winter - CEO DPA Group N.V.

Over Paul Schraven

Na zijn studie commerciële economie aan de Hogeschool Amsterdam vervulde Paul Schraven verschillende sales- en salesmanagementfuncties. Ook werkte hij als marketing- & salesadviseur bij KPMG, als business development adviseur bij NautaDutilh en was hij commercieel directeur bij Dialogue. In mei 2014 startte hij als senior consultant bij DPA Legal, waar hij regelmatig te maken kreeg met de vragen rond privacy en de meldplicht datalekken. “Mede gezien de toenemende schaarste binnen dit vakgebied en de toegevoegde waarde die we hier kunnen bieden, is DPA Privacy een sterke aanvulling van ons dienstenportfolio. Met Paul beschikken we over een ervaren en ondernemende manager die de dienstverlening goed weet in te vullen en over te brengen naar de markt,” aldus Eric Winter, CEO van DPA.

Over DPA

DPA Group richt zich op hoogwaardig advies, duurzame en flexibele inzetbaarheid van specialistische professionals en ontwikkeling van kennis en kunde. Via gespecialiseerde business unit biedt DPA oplossingen voor vernieuwings- en verandertrajecten, projecten, complexe vraagstukken en tijdelijke vervanging. DPA Privacy is de business unit die zich richt op de werving, selectie, flexibele inzet en ontwikkeling van privacy officers, functionarissen gegevensbescherming (FG’s) en data protection officers (DPO’s). Dit als onderdeel van het DPA-vakgebied ‘Legal’. Meer informatie is beschikbaar via www.dpa.nl.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *