Wat kan DPA Legal voor jouw organisatie betekenen?

DPA Legal verbindt! Via ons netwerk kom je in contact met de beste juridische professionals die Nederland te heeft. Zowel voor werving & selectie vraagstukken als voor een tijdelijke interim oplossing. Ook op het gebied van het optimaliseren van je juridische dienstverlening ben je bij ons aan het juiste adres. Wij verbinden, jij groeit!

Waarom DPA Legal?

  • Interim: Het bieden van een tijdelijke oplossing uit het netwerk van DPA Legal met DPA’s Interim Legal Counsel dan wel zzp-ers. Ook helpt DPA Legal in samenwerking met Effacts bedrijven grip te krijgen op hun contractmanagement en corporate housekeeping door specifiek gecertificeerde juristen daar op flexibele basis op in te zetten.
  • Werving & Selectie: Het verzorgen van een permanente oplossing voor de vaste invulling van je vacature door middel van DPA’s Werving & Selectie traject
  • Management & Operations: Het efficienter en effectiever laten functioneren van je juridische afdeling. Meer over Management & Operations
  • Vaste partner van o.a. Heineken, Unilever, PVH Holding (Tommy Hilfiger en Calvin Klein), Rabobank, ING, Heineken, LeasePlan Corporation, Danone, Vivat, A.S. Watson, Tesla, GrandVision, Ikea, Philips, Gibson, de Rai, Brocacef, ABN AMRO en Teva Pharmaceuticals.

 

Kom in contact

Werkwijze voor opdrachtgevers

1. Intakegesprek

We komen graag bij je langs voor een intakegesprek. Hierbij bespreken we de organisatie, de bedrijfscultuur, de afdeling en de functie en het profiel van de ideale kandidaat tot in detail. Ook adviseren we over het salarisniveau of uurtarief en geven we een realistische inschatting van de slagingskansen in de huidige markt. Daarnaast stemmen we de gewenste snelheid en doorlooptijd van de procedure met je af.

2. Kandidaten zoeken en selecteren

Op basis van het functieprofiel en het intakegesprek gaan we op zoek naar de beste kandidaten voor een vaste functie of een interim-oplossing. Daarbij maken we gebruik van onze Interim Legal Counsels, ons uitgebreide netwerk van zzp-ers, onze website, advertenties in de vakliteratuur en social media. Wanneer nodig “hunten” we. Alle kandidaten die op basis van CV geschikt lijken voor de opdracht of de vacature worden door ons benaderd en persoonlijk gesproken.

3. Presentatie van kandidaten

Bij een interim opdracht presenteren wij zo snel mogelijk geschikte kandidaten. Dit kan vaak al binnen 24 uur. Waarom kan dit zo snel? Wij kennen de markt zeer goed en spreken kandidaten al voordat er een specifieke opdracht is. Bij werving en selectie duurt het ongeveer vier weken voordat kandidaten worden geïntroduceerd. Wij sturen één of meerdere profielen bestaand uit; het CV, een korte toelichting/motivatie en een salarisindicatie of uurtarief.

4. Bespreking shortlist

Op basis van de profielen bepaal je met wie je een gesprek wilt voeren, deze gesprekken zullen wij inplannen met de kandidaat. Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek maken we concrete afspraken.

5. Management procedure

DPA regelt de gesprekken bij de klant en begeleidt het proces tot de geschikte kandidaat bij de opdrachtgever start. Desgewenst adviseren we.