De arbeidsmarkt is internationaler dan ooit. Dat wil zeggen: landsgrenzen en nationaliteiten vormen minder hoge drempels om te werken met buitenlandse professionals dan tot een paar jaar geleden. Bij DPA hebben we veel ervaring met internationale arbeidsmobiliteit. We verzorgen de juiste wettelijk erkende documenten en begeleiden elke professional persoonlijk tijdens zijn carrière in Nederland.

Schaarste opvangen door inzet buitenlandse professionals

Bedrijven kunnen schaarste in een bepaalde niche van de arbeidsmarkt verkleinen door een beroep te doen op buitenlandse professionals. Door ook in het buitenland te werven, hebben werk- en opdrachtgevers een ruimere keuze aan kwalitatief hoogwaardige professionals. Het is een kwestie van vraag en aanbod slim op elkaar afstemmen, ook over landsgrenzen heen.

Intensieve begeleiding professionals in Nederland

DPA werft, selecteert, plaatst en begeleidt al jaren engineers, IT’ers en tandartsen uit Zuid-Europa. Daar is het aanbod aan hoogopgeleide professionals groot. Via DPA Dentistry stromen elk kwartaal tientallen buitenlandse tandartsen binnen bij praktijken in heel Nederland. Na een grondige selectieprocedure krijgen kandidaten een intensieve taalopleiding Nederlands. Datzelfde gebeurt bij DPA Spanish Professionals met specialistische engineers en experts op IT gebied. DPA brengt de kandidaten in contact met werkgevers, organiseert alle papierwerk en geeft persoonlijke begeleiding. Zelfs als de professional al een tijd aan het werk is in Nederland.