Ezie

Via de handige online tool kunnen bewoners hun maandelijkse energiekosten voorspellen. En ze krijgen meteen besparingstips op maat. Ezie geeft ook eenvoudig inzicht in het effect van renovatiepakketten.

Gemiddeld gaat bij een Nederlands huishouden één maandsalaris van het netto-inkomen naar de energierekening. Toch blijft gericht besparen lastig. Ezie is de ideale tool voor woningcorporaties om  inzicht te geven in energiegebruik van bewoners en hen te helpen bij het verlagen van het energiegebruik. In tegenstelling tot oplossingen en methodieken zoals het Energielabel voorspelt Ezie het totale energiegebruik en maakt tevens het effect van renovatiepakketten inzichtelijk.

Enthousiaste gebruikers

Investeerder en IVBN-lid BouwInvest behoort tot de eerste gebruikers van het nieuwe Ezie en is met name enthousiast over de mogelijkheid om voorlichting en tips aan de bewoners te geven. Doordat de gegevens over woningen vooraf ingevoerd zijn, krijgen bewoners na het invullen van hun gebruiksprofiel via enkele eenvoudige vragen een terugkoppeling op het eigen energiegebruik in relatie tot dat van anderen (complex- of wijkgenoten). Ook krijgen ze besparingstips op maat voor hun specifieke situatie. Extra optie

Ezie is gratis toegankelijk voor alle consumenten. Om de drempel voor bewoners extra te verlagen, kan DPA Cauberg-Huygen woningen vooraf invoeren op basis van EPG of EPA-W, zodat de bewoner alleen zijn eigen gebruiksprofiel hoeft in te voeren. Deze optie is onder meer aantrekkelijk voor het informeren van grote aantallen consumenten. Ook het vooraf definiëren van (pakketten van) renovatiemaatregelen waarmee u de besparing voor een specifiek huishouden helder en transparant naar bewoners kunt communiceren, is met het nieuwe Ezie heel eenvoudig.