Grootse finale voor Oosterdokseiland

Publicatiedatum

30 september 2016

Business Unit

DPA Cauberg-Huygen

Ontwikkeling multifunctioneel gebied in de Amsterdamse binnenstad

De ontwikkeling van het Oosterdokseiland in Amsterdam nadert zijn voltooiing met de bekendmaking van de invulling van de laatste twee kavels op de kop van het gebied. Gebiedsontwikkelaar BPD gaat hier een gemengd programma van in totaal 72.500m2 realiseren, dat naar verwachting eind 2020 in gebruik zal worden genomen. DPA Cauberg-Huygen adviseert bij dit project over akoestiek, brandbeveiliging en algemene bouwfysica.

De ontwikkeling van het gebied is ruim vijftien jaar geleden gestart. Ondanks een vertraging in de crisisjaren kan nu gestart worden met de laatste twee kavels. De kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren, met publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com voor toekomstige groei.
Oosterdokseiland vormt een inspirerende mix van wonen, werken, studeren, recreëren en uitgaan voor inwoners van en bezoekers aan Amsterdam. De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich in het gebied gevestigd. Voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken het gebied aantrekkelijk voor een breed publiek.

Artist impression vogelvlucht Oosterdokseiland’. Credits UN Studio/Ben van Berkel

Over DPA Cauberg-Huygen

DPA Cauberg-Huygen is een landelijk opererend technisch adviseursbureau gespecialiseerd in complexe vraagstukken met betrekking tot bouwfysica, brandbeveiliging, akoestiek, trillingen en gerelateerde regelgeving. Meer informatie over DPA Caubergh-Huygen

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *