Feestelijke start laatste fase bouwproject Oosterdokseiland

Publicatiedatum

9 juli 2018

Business Unit

DPA Cauberg-Huygen

Donderdag 5 juli is aan de oostelijke rand van het Oosterdokseiland in Amsterdam een van de grootste stedelijke bouwprojecten in West-Europa officieel ingeluid met een feestelijke ceremonie. Om de start van de bouw voor de nieuwe campus van Booking.com op het laatste perceel leegstaande grond van het eiland te vieren, verwelkomden Gillian Tans, CEO Booking.com, en Walter de Boer, CEO BPD, vertegenwoordigers van de stad Amsterdam, architectenbureaus UNStudio en HofmanDujardin en aannemer Züblin. DPA Cauberg-Huygen is bij dit project betrokken met advisering over akoestiek, brandbeveiliging en algemene bouwfysica.

Nieuw hoofdkantoor Booking.com

Naast een gloednieuwe kantoorruimte voor 4.000 Booking.com-medewerkers in Amsterdam en een opleidingscentrum voor de ruim 17.000 medewerkers van het bedrijf wereldwijd, zal het project van 72.500m² ook multifunctionele faciliteiten bieden die beschikbaar zijn voor een breder publiek. De ambitie is om een inclusieve en gastvrije werkomgeving te creëren waar duurzaamheid een centrale rol speelt en tegelijkertijd een architectonisch middelpunt te creëren dat toegankelijk is voor een breder publiek. Het project dient in 2021 afgerond te zijn.

Omvang van het project

Om een idee te krijgen van de omvang van het project: de 1.200 betonnen pilaren die dienen als fundering van het gebouw hebben een totale lengte van 20 km, gelijk aan de afstand tussen Amsterdam en Haarlem. De hoeveelheid staal die wordt gebruikt voor de bouw van de campus staat gelijk aan een halve Eiffeltoren. Er wordt verwacht dat in totaal 2,3 miljoen manuren zullen worden besteed aan de constructie van het project, met een gemiddelde van 200 mensen die drie jaar lang dagelijks aanwezig zullen zijn en ongeveer 450 mensen tijdens de piekperiodes.

Advisering DPA Cauberg-Huygen

DPA Cauberg-Huygen adviseert bij dit project over akoestiek, brandbeveiliging en algemene bouwfysica. Tevens zijn door onze adviseurs geluidmetingen uitgevoerd tijdens het heien van de betonnen palen.

Contact

Hugo Verboven, senior adviseur, hugo.verboven@dpa.nl, 06 54 95 84 47

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *