Als laagfrequent geluid (LFG) in het totaalgeluid opvalt, kan het de geluidhinder snel bepalen. Maar in tegenstelling tot andere expliciet hinderlijke geluiden, krijgt LFG vaak geen andere aandacht dan het gewone geluidonderzoek en een aparte normstelling. De bron van LFG zorgt voor een extra complicatie: die is lang niet altijd te vinden.

In deze cursus leer je meer over de onderzoeksmogelijkheden, de objectivering van hinder en de omgang met gehinderden. Na afloop weet je wat LFG is, wanneer het als hinderlijk beoordeeld kan worden en welke alternatieven je gehinderden kunt bieden.

Lees voor meer informatie een impressie van de cursus Laagfrequent Geluid van 23 november 2017.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor akoestisch adviseurs, milieudeskundigen en medewerkers van Regionale Uitvoeringsdiensten, gemeenten, provincies, ministeries en GGD’s.

Docenten

Carel Ostendorf is als specialist in geluid en trillingen verbonden aan DPA Cauberg-Huygen. Carel is medeauteur van de SBR-richtlijn over trillinghinder. Piet Sloven was werkzaam bij Milieudienst DCMR en is gespecialiseerd in hinder van geluid zoals bouwlawaai en autoriteit op het gebied van LFG. Beide docenten hebben meerdere internationale publicaties op hun naam staan.

Cursusinformatie:

Datum: donderdag 1 maart 2018 |
dinsdag 9 oktober 2018
Duur: 1 dag, 9:30-16:30 uur
Kosten: € 595,- per deelnemer, exclusief BTW
Locatie: ENMO Sound & Vibration Technology, Arnhem (1 maart 2018) |
ENMO Sound & Vibration Technology, Vosselaar in België (9 oktober 2018)

 

De maximale groepsgrootte bij deze cursus bedraagt 15 deelnemers.

In-company of maatwerk

Het is ook mogelijk om deze cursus binnen uw eigen organisatie te laten verzorgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Contact

Carel.ostendorf@dpa.nl | 06 21 91 74 75

Inschrijven