Case: Peter van der Ham – Reliability Engineer bij Verantio

Publicatiedatum

31 maart 2016

Business Unit

DPA Engineering

Locatie

Deventer

Enig idee wie betrokken is bij de inspectie van die gigantische opslagtanks voor onder andere aardolie, gas en chemische producten? Peter van der Ham werkt via DPA Engineering als Reliability Engineer bij Verantio Europe B.V. Hij vertelt over zijn ervaringen als adviseur in de petrochemische industrie.

“Ik krijg hier de kans om mijn veelzijdigheid en communicatieve vaardigheden toe te passen in alle aspecten van onze projecten.”
Peter van der Ham -

Stalen opslagtanks inspecteren

Verantio Europe B.V. houdt zich bezig met bovengrondse opslagtanks in de petrochemische industrie. We hebben het dan over tanks voor de op- en overslag van chemische en aardolieproducten. Als Reliability Engineer ben ik verantwoordelijk voor de integriteit van stalen opslagtanks binnen hun operationele kader en draag ik hier advies over uit. Persoonlijk, of als onderdeel van een projectteam. Ik analyseer en evalueer historische gegevens vanuit operaties en inspecties van deze opslagtanks. Hierbij wordt de huidige staat door middel van een siteverificatie bevestigd.

Specialistisch vak

Stalen opslagtanks evalueren, is een specialistisch vak en vergt specifieke vakkennis. Bij Verantio Europe B.V. ben ik gelukkig in goed gezelschap als het gaat om kennis en ervaring binnen dit vakgebied. Iedereen staat klaar om mij te voorzien van feedback en kennis. Van de directeur tot mijn dagelijkse collega’s. Zo leer ik in razendsnel tempo over dit vak.

Veel leren door vertrouwen van Verantino-europe-bvopdrachtgever

Mijn huidige opdracht is precies wat ik zocht. Ik kan mijn brede technische basis toepassen terwijl ik specialistische kennis vergaar en praktische ervaring opbouw. Wat goed voelt hierin, is het vertrouwen dat Verantio Europe B.V. in mij heeft. Al bij de eerste kennismaking. Zo heb ik voordat ik aan het werk ging een cursus gekregen over de basis van het vak. Verantio heeft veel interne kennis met mij gedeeld en er zijn voor de eerste periode plannen opgezet voor het overnemen van verantwoordelijkheden en evalueren van internationale richtlijnen. Dit zegt voor mij dat ze goed naar mijn mogelijkheden en wensen luisteren en er concreet iets mee doen.

AanbevolenHoe een snelgroeiend bedrijf in de petrochemie intensief samenwerkt met DPA Engineering. Lees de klantcase van Verantio B.V. Europe.

Goed in proces leiden en bewaken

Ik houd de workflow en voortgang goed in te gaten, en probeer zoveel mogelijk de communicatielijnen binnen het projectteam te stroomlijnen. Zo loopt er op dit moment een aantal reviewcycli via mij, waarbij ik in batches documentversies beheer om overzicht in de lopende zaken te houden. Op deze manier probeer ik een vast aanspreekpunt binnen het projectteam te zijn voor intern versiebeheer en waar diverse mensen binnen het team naar toe kunnen stappen bij op- en aanmerkingen. Een van de doelen voor de komende tijd is dat ik mij in alle aspecten van onze projecten verdiep en een project kan beheren en bijspringen waar nodig. Hier krijg ik een uitstekende kans om mijn veelzijdigheid en communicatieve vaardigheden toe te passen.

Rust en vertrouwen vanuit DPA Engineering

Sinds kort is DPA Engineering mijn werkgever, zij zijn voor mij een punt van rust en vertrouwen. Ze hebben mij in contact gebracht met mijn huidige opdrachtgever, hebben hier goed bemiddeld en werken nu voornamelijk op de achtergrond. Het is goed om te weten dat alles strak en goed georganiseerd is, terwijl ik mij kan focussen op mijn dagelijkse taken en toekomstplannen bij Verantio Europe B.V.

Wil je net als Peter als Reliability Engineer aan de slag bij DPA Engineering? Bekijk onze openstaande Reliability Engineer vacatures.