Zeeburgereiland

Publicatiedatum

24 maart 2017

Business Unit

DPA Cauberg-Huygen

Locatie

Amsterdam

Akoestiek
Bouwfysica
Brandveiligheid
Duurzaamheid

Theo Koomenbuurt

Zeeburgereiland ligt te midden van de Ring A10 voor IJburg, de Piet Heintunnel, Amsterdam Oost en Amsterdam Noord. Hier ontstaat de komende jaren de Theo Koomenbuurt. Deze nieuwe stadswijk biedt straks plek aan meer dan 10.000 inwoners, en bestaat naast huurwoningen uit sportvelden, zorgvoorzieningen en winkels.

De gemeente Amsterdam en woningcorporatie de Alliantie streven naar de bouw van ruim 460 woningen op Zeeburgereiland. Het betreft zowel sociale huur- als middensegment huur- en koopwoningen. De Alliantie wil dat de buurt in een periode van ongeveer vijf jaar geheel wordt afgebouwd.

zeeburgereiland_hoofd
zeeburgereiland_plattegrond
zeeburgereiland_blok1b
zeeburgereiland_blok7
zeeburgereiland_blok8
zeeburgereiland_blok9
zeeburgereiland_blok15
zeeburgereiland_blok21
zeeburgereiland_blok21_2

Advieswerkzaamheden

DPA Cauberg-Huygen is binnen de Theo Koomenbuurt betrokken bij de advisering van de woonblokken 1, 3.6, 7, 8, 9, 15, 21. De eerste blokken hiervan zijn inmiddels in aanbouw. DPA Cauberg-Huygen heeft voor nagenoeg alle deze woonblokken de integrale advisering op de gebieden bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek verzorgd. Vanwege de onbeschutte ligging van het plangebied en de geplande gebouwhoogtes heeft DPA Cauberg-Huygen tevens een windhinderonderzoek voor de Theo Koomenbuurt uitgevoerd. DPA Cauberg-Huygen is ook buiten de Theo Koomenbuurt betrokken bij diverse nieuwbouwplannen op Zeeburgereiland.

Integraal concept

Onze advisering is gericht op integrale behandeling van aspecten als daglichttoetreding, ventilatie, energieprestatie, brandveiligheid, gevelgeluidwering en akoestiek. Tevens is in samenwerking met Huygen Installatie Adviseurs de installatietechniek uitgewerkt. Door de onderlinge samenhang continu in beeld te houden zijn integrale concepten uitgewerkt die afgestemd zijn op het beoogde programma en de architectuur.