Kennismiddag enthousiast ontvangen

Publicatiedatum

6 oktober 2017

Business Unit

DPA Cauberg-Huygen

Kennismiddag 5okt 2017

Amsterdam, 6 oktoberOp donderdag 5 oktober vond in Amsterdam de Kennismiddag van DPA Cauberg-Huygen plaats. Het evenement werd samen met Bouwformatie gehouden in het PIT lab van DOOR architecten en stond in het teken van de relatie tussen bouwfysica en architectuur. Het kennisprogramma met lezingen, 1-op-1 tijd met adviseurs en een VR-demonstratie van parametrisch modelleren werd door de aanwezigen goed ontvangen.

Interieur PIT lab DOOR architecten

Experimentele kantoorlocatie

Voor de meeste gasten die met de trein naar het evenement kwamen was het even zoeken naar de juiste looproute vanaf Station Sloterdijk. Maar uiteindelijk kon iedereen het bedrijventerrein bestaande uit rode, gestapelde zeecontainers vinden. Het PIT lab is door DOOR architecten recent in gebruik genomen en is een experiment in circulair ontwerpen, bouwen en gebruiken. Partner Bouwformatie was ook van de partij.

Lezingen en 1-op-1 sessies

De lezingen van onze adviseurs gaven de aanwezige architecten onder meer inzicht in welke gebouwontwerpkeuzes problemen op kunnen leveren voor akoestiek, comfort en duurzaamheid, en brandveiligheid. De aangeboden materie leverde zowel tijdens als na afloop van de lezingen gerichte vragen op.

Op de bovenste verdieping was er voor de aanwezigen gelegenheid projectgerelateerde zaken of problemen 1-op-1 met onze adviseurs uit te diepen. Hiervan werd gretig gebruikgemaakt. Deze sessies leverde de adviseurs op hun beurt weer inzichten op over zaken die spelen bij architecten.

lezingen en 1-op-1 sessies Kennismiddag

VR en parametrisch modelleren

Vooral enthousiast waren de aanwezige architecten over de VR-setup bij de ingang. Daarmee werden de mogelijkheden gedemonstreerd van parametrisch modelleren in combinatie met ontwerpen in BIM. Zo kon men in een virtuele ruimte de veranderende lichtintensiteiten en akoestiek ervaren door het aanpassen van de parameters van de wanden.

De meeste gasten bleven tot het einde van de borrel en dit gaf ons de gelegenheid met iedereen persoonlijk kennis te maken. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement en een gezellige avond. We bedanken onze gasten voor hun aanwezigheid en inbreng!

Visualisering parametrisch modelleren in combinatie met bouwfysica

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • *