Vliegende start van je carrière bij bank of verzekeraar

Ben je net afgestudeerd in een economische of financiële richting? En ambieer je een loopbaan in het bank- en verzekeringswezen? Met de DPA Traineeships Pensioen & Leven en Bancair ontwikkel jij je snel van ambitieuze starter tot volwaardig professional. Twee jaar lang volg je vakinhoudelijke en competentiegerichte trainingen, behaal je vakdiploma’s en doe je ervaring op bij een bank, verzekeraar of pensioenfonds. Uiteraard in dienst bij en onder persoonlijke begeleiding van DPA Banking & Insurance. Een vliegende start van jouw carrière dus!

Waarom het Traineeship bij DPA Banking & Insurance?

  • Een vast contract waarin je meteen aan de slag gaat bij een bekende opdrachtgevers in de financiële dienstverlening
  • Snel vakvolwassen worden door WFT certificeringen, competentieontwikkeling en relevante werkervaring
  • Intensieve persoonlijke begeleiding en coaching
  • Tijd voor ontspanning met teamuitjes van DPA Banking & Insurance en goede feesten van DPA Group

Kortom: enorme professionele en persoonlijke ontwikkeling, waardoor je in twee jaar doorgroeit van starter naar professional

Twee specialisaties, twee traineeships

Traineeship Pensioen & Leven – De wereld van pensioenen is continu in het nieuws. Wat gaat er gebeuren? Hoe ziet de pensioenvoorziening er in de toekomst uit? Welke rol krijgen banken en verzekeraars? Aan jou de taak om het pensioenlandschap van morgen vorm te geven. Begin daarom als trainee Pensioen & Leven. Bekijk de vacature

Traineeship Bancair – Als trainee Bancair ontdek je de veelzijdige, boeiende en vooral dynamische wereld van banken. Een wereld die continu verandert en jonge mensen nodig heeft om de toekomst aan te kunnen. Hoor jij bij de groep jonge ambitieuze professionals die de toekomst van de bancaire wereld gaat regisseren? Bekijk de vacature

Vakkennis opdoen

Hoe zo’n programma eruitziet? In je eerste maand volg je een aantal vakinhoudelijke en competentiegerichte trainingen. Daarnaast krijg je presentaties van ervaren collega’s uit het veld of bijvoorbeeld een manager die bij één van onze opdrachtgevers werkt. En tijdens speciale bedrijvendagen gaan we langs bij een aantal opdrachtgevers om daar rond te kijken en kort kennis te maken.

“Het traineeship heeft me in staat gesteld mijzelf te ontwikkelen op persoonlijk en zakelijk gebied. Zelf heb ik voor het traineeship gekozen omdat ik mijzelf bij veel grote financiële instellingen wil laten zien. Ik zou het traineeship aanbevelen aan iedereen die gedreven en enthousiast is en een succesvolle carrière in de financiële sector ambieert.”
Arjen Haarsma - interim pensioen professional (trainee in ’14)

Behaal je WFT certificeringen

In je eerste week doe je meteen examen WFT Basis. Daarna ga je door met WFT Vermogen als je een Traineeship Pensioen & Leven volgt, of WFT Hypothecair Krediet als je kiest voor het Traineeship Bancair. Een ervaren docent begeleidt je en zorgt dat je snel thuisraakt in de Wet financieel toezicht en de werking van de financiële sector.

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling

Ook kan het zijn dat je je via e-learning modules verdiept in een onderwerp dat op dat moment in de sector speelt. Verder volg je trainingen zoals ‘DPA Onboard’ en ‘Zakelijke communicatie’ en neem je deel aan de ‘Intaketraining’. En om te kunnen bepalen welke competenties je tijdens het traineeship gaat versterken, ga je zelfstandig aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkelplan ofwel POP. Je bespreekt dit met je fieldmanager (loopbaancoach) en bepaalt samen jouw doelen voor het eerste jaar.

Begeleiding van DPA

Ondertussen blijf je opleidingen volgen. En houd je contact met je DPA-thuisbasis, je fieldmanager en je medetrainees. Regelmatig komt je DPA-fieldmanager langs om te bespreken hoe het met je gaat en voor welke aandachtspunten jij welke begeleiding wenst. Daarnaast zijn er diverse terugkomavonden voor onze trainees en neem je deel aan de DPA-kennisavonden en -feestjes.

Samen met DPA Banking & Insurance

Flexibiliteit en lerend vermogen zijn belangrijke sleutels tot succes voor bedrijven én professionals. Daarom zetten we bij DPA Banking & Insurance zwaar in op de twee-eenheid werken en leren. Onze oorsprong ligt in detachering: gespecialiseerde professionals ‘uitlenen’ aan opdrachtgevers. Voor ons is dit onlosmakelijk verbonden met het ontwikkelen van kennis en kunde. Juist ook van jonge talenten. Want die zorgen voor een frisse blik, nieuwe energie en extra impulsen aan de klantgerichtheid. Herken je je in deze visie? Dan kun je bij ons aan de slag!

Iets voor jou?

Twee jaar investeren in jou, je talent en een sterke basis van je specialisme in het bank- en verzekeringswezen. Ondersteund door een professioneel team dat je continu uitdaagt om het beste uit jezelf te halen. Iets voor jou? Wat je nodig hebt om in aanmerking te komen is:

  • Je bent in het bezit van een HBO- of WO-diploma (bij voorkeur in een financiële of economische richting)
  • Je hebt relevante werkervaring, dat kan ook om een stage of bijbaan in het vakgebied gaan

Het programma start twee keer per jaar. Het eerst volgende traineeship start in september 2016.

Solliciteer direct:

traineeship pensioen & levenTraineeship bancair