Interim brengt je meer dan je wellicht denkt!

Blog 22 mei 2017 3 min. lezen
engineering_hero_image.png

Wij gingen in gesprek met Amine Afannoua. Hij vertelt ons over zijn ervaringen als interim professional bij banking & insurance.

Interim was in mijn ogen niets meer dan een geüpgradede versie van het uitzendwerk. Maar sinds ik bij banking & insurance werk, weet ik wel beter. Want hier zoeken ze naar opdrachten die echt bij je passen. Er wordt geluisterd naar je wensen en ambities en je krijgt nieuwe mogelijkheden aangereikt.

Voordat ik in januari bij banking & insurance startte, werkte ik als loan acceptance medewerker bij een Franse bank in Amsterdam. Daar heb ik veel geleerd, maar merkte ik ook al snel dat ik niet verder in mijn ontwikkeling kwam. Ik had geen duidelijk aanspreekpunt en zag weinig kansen om door te groeien. Ik wilde meer leren en meer in de praktijk ervaren. Gelukkig bood DPA mij de mogelijkheid om als interim professional ervaring op te doen in verschillende functies in het bank- en verzekeringswezen.

Combinatie

Wat mij meteen opviel bij banking & insurance was de positieve ontvangst. Ook had ik al snel een helder beeld van wat ik kon verwachten. Door de combinatie van afwisselende uitdagingen, persoonlijke begeleiding en opleidingen kan ik hier doorgroeien tot de specialist die ik wil zijn. DPA investeert in trainingen waardoor ik anderen beter leer begrijpen én mezelf beter leer kennen. Tevens investeert DPA in Wft-opleidingen die zorgen dat medewerkers van financiële instellingen die klantcontact onderhouden aantoonbaar over actuele vakbekwaamheid beschikken. Hierdoor ben ik altijd gecertificeerd om bij een financiële dienstverlener te werken en blijf ik up-to-date wat de wetgeving betreft.

Vervolgstap

Na het afronden van de opleidingen Wft Basis en Wft Hypothecair Krediet, ben ik bij ABN AMRO Hypotheken Groep in Amersfoort gestart in de functie van hypotheekacceptant. Als hypotheekacceptant ben ik verantwoordelijk voor correcte toepassing van de voorschriften, procedures, bevoegdheden, gedragslijnen en het kredietbeleid. Hierbij zorg ik voor een volledige dossiervorming. Een ideale vervolgstap gezien mijn achtergrond.

Bij ABN Amro krijg ik de mogelijkheid om alles op mijn eigen tempo te leren. Mijn collega’s zijn vriendelijk en helpen mij graag. Mijn manager vanuit ABN AMRO ondersteunt mij en houdt mij regelmatig een spiegel voor om te zien waar ik sta. Er wordt veel aandacht aan je besteed en in je ontwikkeling geïnvesteerd. Bij de gesprekken met mijn manager heb ik al kenbaar gemaakt dat mijn ambitie is om door te groeien. En het mooie is dat je hier daadwerkelijk de kansen voor krijgt. Alles is mogelijk mits je er hard genoeg voor werkt.

Onderscheidend vermogen

Wat ik ook als erg prettig ervaar, is de relatie met mijn fieldmanager. Als ik iets nodig heb, kan ik hem altijd bereiken. Hij komt regelmatig langs om te peilen hoe ik ervoor sta en of ik ergens tegenaan loop. Daarnaast hebben we veel telefonisch contact. Vanuit DPA krijg ik dus ook regelmatig een spiegel voorgehouden. Door zijn advies kan ik mijn onderscheidend vermogen vergroten en mij beter profileren op de werkvloer.

Een aanrader

Concluderend durf ik gerust te stellen dat werken als interim professional een aanrader is voor iedereen die van uitdagingen houdt en gevarieerde werkervaring wil opdoen. DPA kent de markt en heeft het netwerk om deuren voor je te openen bij grote bedrijven. Geleidelijk ontdek je welke rollen en werkgevers het best bij jou passen. Bovendien word je goed begeleid en krijg je gerichte ontwikkelingsmogelijkheden aangereikt. Wil jij veel leren en zoveel mogelijk relevante werkervaring opdoen? Dan zou ik je zeker aanraden om contact op te nemen met DPA Banking & Insurance!

Word jij ook enthousiast van het verhaal van Amine? Bekijk dan onze openstaande interim vacatures bij banking & insurance.

Neem contact op met Jeroen

Directeur banking & insurance Stuur een bericht